woensdag 19 november 2014

Abdelkader Benali


Vanavond is de bekende auteur Abdelkader Benali in de bibliotheek in Katwijk. Hij bespreekt dan het boek "Een vlucht regenwulpen" van Maarten 't Hart.

Normaal gesproken was ik daar naar toe gegaan, want behalve een goede schrijver is Benali, die in 1996 met zijn debuutroman "Bruiloft aan zee" doorbrak, ook een verdienstelijk hardloper.

Dit tweede fietsritje naar Katwijk heb ik vandaag geschrapt, omdat ik na 3 dagen ziekte een gewone werkdag van 8 uur wel genoeg vond. Morgenochtend wil ik weer meeschaatsen met de "Krasse knarren" in de Leidse IJshal en ik heb toch nog wat meer rust nodig. Soms moet je kiezen in het leven.
Zo mis ik het verhaal van de auteur van "De zandloper".

Deze in Marokko geboren schrijver heeft een behoorlijk goed persoonlijk record op de marathon: 2.52.19. Mijn p.r. ligt een uur hoger! Zijn marathonervaringen heeft hij verwerkt in "Marathonloper".

Zijn meest recente sportboek is "De 7 van Nijmegen", waarin de Zevenheuvelenloop, die ik afgelopen zondag zo smartelijk moest missen, centraal staat.

Deze sportieve schrijver had ik graag ontmoet.

Maar voor mij zijn de 1000 rondjes van Leiden op zondag 14 december toch een stuk belangrijker, want stel je eens voor, dat de man met het baanrecord van 1150 rondjes er afgereden wordt door Willem-Alexander van Buren.....

Geen opmerkingen: