woensdag 9 februari 2022

Marc Overmars


Marc Overmars staat de laatste dagen in het brandpunt van de belangstelling.

Hij heeft zich met zijn scoringsdrift aardig in de nesten gewerkt.

Als voetballer was dat een prima eigenschap, maar dat deed je met één bal.

Doordat hij als Ajax-directeur foto's naar vrouwelijke ondergeschikten heeft gestuurd met 2 ballen heeft hij zichzelf buitenspel gezet.

Of in helder Nederlands: hij heeft zichzelf voor lul gezet!

Nu heb ik in mijn jeugd geleerd, dat wie zonder zonde is de eerste steen mag werpen. Dat is dus een kolfje naar mijn hand.
Welnu, iedere schaatser op natuurijs bezondigt zich wel eens aan wildplassen. Rietkragen zijn daarvoor de geëigende plek. 

Tijdens de Elfstedentocht van 2012 was ik dan ook regelmatig op die plek te vinden. Kou werkt activerend op mijn blaas. Of ik wil of niet, dan moet ik gewoon, zoals een stevige roker zijn peuk niet kan missen.
Nu ik toch bezig ben met schoon schip maken, heb ik er nog eentje van vorig jaar februari. Op de eerste dag dat we na 9 jaar weer eens op de Kagerplassen konden schaatsen, had ik afgesproken met Rob Pijpers om een filmpje te maken over deze heuglijke dag.

Onderweg kwam ik wel langs rietkragen, maar het was zo druk met schaatsers, dat ik tot de Koppoel wachtte op de sanitaire stop. Ik wist, dat daar diverse woonboten lagen. Door de stevige wind moest je ook nog met deze factor rekening houden, maar met een vluchtige blik had ik de ideale plek gevonden.
In een luwe hoek aan de kopse kant van een lege woonboot deed ik mijn behoefte. Als snel werd ik applaus gewaar. Achter de woonboot lag nog een sloot, met daarin een tweetal woonboten met daarop zowel op de balkons als achter de ramen toeschouwers, die een fraai frontaanzicht hadden.

Als je geschoren wordt, moet je niet bewegen. Datzelfde geldt, als je staat te plassen. In ieder geval had ik de lachers op mijn hand.

Met onderbroekenlol, dat dan weer wel....

Geen opmerkingen: