vrijdag 25 februari 2022

Diplomaschaatsen

Aan de vooravond van de Krokusvakantie was vanmiddag de wekelijkse training van de IJVL in de Leidse IJshal.

Door het verbrokkelde seizoen is de IJshal langer open. Onze laatste schaatsles is op 1 april. De kinderen geloofden mij niet, toen ik dat vertelde.

Daar één les uitvalt vanwege de Andries Kwik Bokaal, ikzelf eenmaal afwezig ben vanwege de Bert Grotenhuis Bokaal en het volgende week vakantie is, waardoor er regelmatig minder kinderen aanwezig zijn, besloot ik het diplomaschaatsen vandaag te plannen.
Formeel is het echter het schaatsvaardigheidsbewijs, maar de andere term is zo ingeburgerd, dat we het meestal hebben over diplomaschaatsen.

We begonnen met niveau 2 en werkten alle oefeningen af met de 3 aanwezige kinderen van mijn groep. De laatste weken is de helft van mijn beginnersgroep is  doorgeschoven naar een andere trainingsgroep.
Ook alle oefeningen van niveau 3 legden de kinderen met succes af alsmede de eerste oefening van niveau 4. Toen zat de tijd van ons trainingsuur erop.

Daar ik de oefeningen in mijn mobieltje had staan, had ik mijn leesbril meegenomen. Deze was ik vergeten af te doen en deze verloor ik, terwijl ik een rondje lang een oefening voordeed. Een meisje raapte deze vliegensvlug op.

Het had wat weg van bovenstaande titel.

Geen opmerkingen: