zaterdag 5 februari 2022

4 x 3000 meter

Vandaag stond de 3000 meter op het programma.

Voor vrouwen wel te verstaan.

Om half 10 zat ik dan ook voor de televisie om te genieten van een mooie wedstrijd met naar Olympische traditie toch een verrassende podiumgast: Francesca Lollobrigida, de nicht van de bekende filmster Gina.

Italiaans zilver bij het langebaanschaatsen is vrij zeldzaam. Dat geldt niet voor Nederlands goud. De West-Friese Irene Schouten maakte haar favorietenrol waar in een Olympisch record.

Na de 3 kilometer zou ik gaan hardlopen. Via de volkstuin liep ik een rondje Papelaan. In totaal liep ik in het zonnige maar winderige weer 12 kilometer. Zo had ik meteen de gisteren vanwege de fikse regen geschrapte duurloop meteen gecompenseerd.

Het was de langste afstand, die ik gelopen heb sinds de Marathon van Leiden op 10 oktober. De 4 x 3000 meter ging opvallend makkelijk.
Na me gedoucht te hebben at ik in mijn eentje, waarna ik mijn zus in het revalidatiecentrum bezocht. Op de terugweg bleek de wind flink aangewakkerd te zijn. Voor de zoveelste keer deze week mocht ik ervaren wat het betekent om tegen windkracht 5 in te trappen.

Geen opmerkingen: