vrijdag 4 februari 2022

Olympiade ontruimd

Vanmiddag was de officiële opening van de Olympische Spelen in Beijing.

Ik had voor vanmiddag een duurloop van een kilometer of 5 gepland, maar daar het de hele middag flink doorregende, zag ik daar maar vanaf.

In plaats daarvan reed ik om half 4 al naar de Leidse IJshal, waar ik om half 6 schaatsles mocht geven aan kinderen van de IJVL. Om half 5 kon ik een half uurtje op de verder lege buitenbaan schaatsen, nadat ik de spullen had klaargelegd voor de schaatsles.
De buitenbaan was na het publieksuur niet gedweild en het was werkijs met een paar voren, waarbij de schaatsen soms een andere kant op gingen dan waarop je gerekend had.
Na de dweilpauze ontdekte ik een diepe scheur aan het eind van de bocht. Om valpartijen te voorkomen, zette ik er een pilon op, zodat die plek goed zichtbaar was. Veiligheid voor alles.
De Olympiade van afgelopen woensdag ging op herhaling. Met dat verschil, dat ik vandaag slechts twee kinderen in mijn groep had. Aan individuele aandacht bij de verschillende oefeningen hadden ze geen gebrek.

Vooral het doorglijden bij het in de bobslee springen was op de gedweilde baan een groot succes. Dat gold ook voor de grote pilonnen, die als curlingsteen over het ijs gleden.

Dit verliep gladjes. Maar dat ging niet op voor de training. Allereerst was één van de trainers jarig en hij trakteerde na 20 minuten. We waren net weer op stoom, toen het alarm afging. We moesten ontruimen. In Beijing is het nog niet zo ver, maar in Leiden werd de Olympiade ontruimd.
In 3 minuten hadden we de buitenbaan en de binnenbaan, waar de shorttrackers van de IHCL aan het trainen waren, ontruimd. Ik vroeg vanaf het ijs aan een paar ouders, of ze de kleedkamers en de toiletten wilden controleren? Deze bleken allemaal leeg te zijn.

De ontruimingsoefening was geslaagd, alleen de terugkoppeling naar de ijsmeester kan beter. Maar daar zijn deze oefeningen ook voor bedoeld!
De Olympische oefeningen werden allemaal afgewerkt, maar minder vaak dan gepland. Wat dat aangaat past het in de traditie: alle Olympische Spelen kennen hun verrassingen.

Geen opmerkingen: