zondag 20 februari 2022

Bert Grotenhuis Bokaal


De Olympische Spelen in Beijing zitten er op.

Toch werpt de volgende grote sportgebeurtenis zijn schaduw alweer vooruit. En dan bedoel ik niet de Winterspelen van 2026 in Milaan en Cortina d'Ampezzo.

Nee, dan doel ik op de Bert Grotenhuis Bokaal, die in maart 2019 voor het laatst gehouden is op de kunstijsbaan van Haarlem.

Deze vindt na een tweetal afgelaste edities dit jaar eindelijk weer plaats op vrijdag 18 maart 2022.

Bovenstaande aankondiging is van 2019, dus die datum klopt niet.

De naamgever van deze wedstrijd om in 9 uur zoveel mogelijk rondjes te rijden is Bert Grotenhuis, de Haarlemse evenknie van de houder van het baanrecord in de Leidse IJshal met 1150 rondjes.

Op dit moment zijn er 20 aanmeldingen voor de Bert Grotenhuis Bokaal. Niet veel zegt u? 

Bij de Elfstedentocht van 2 januari 1909 stonden slechts 23 deelnemers aan de start. En we kunnen toch wel zeggen, dat het een alleraardigst evenement is geworden.

Mis het dus niet. Meldt u zo snel mogelijk aan, want het maximum aantal is 499 deelnemers. Een overijverige BOA zou anders kunnen gaan hameren op de 1G-maatregel.

De Olympische Winterspelen zijn achter de rug, de laatste officiële Elfstedentocht is al 25 jaar geleden voor het laatst gehouden, dus welke schaatser wil zich niet inschrijven voor deze eerste Alternatieve Elfstedentocht op Nederlandse bodem in 3 jaar tijd?

Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat Olympisch kampioen Nils van der Poel hoogstpersoonlijk het ijs in Haarlem op 18 maart het ijs komt controleren op ongerechtigheden.
Als eregast mag hij dan meedoen. Dan kan hij constateren, dat er geen sprake is van een Nederlandse ijslobby, maar van een Nederlandse ijshobby!

Geen opmerkingen: