zaterdag 19 februari 2022

Na de stormloop

Normaal gesproken zit ik 's ochtends om 8 uur niet voor de televisie, maar vandaag stonden bij het schaatsen de slotafstanden van de Olympische Spelen op het programma: de massastart bij de heren en bij de dames. Eerst de halve finales en aansluitend de finale.
Natuurlijk hoopte ik, dat het Nederlandse smaldeel met Jorrit Bergsma en Sven Kramer het goed zou doen, maar stiekem was mijn favoriete schaatser Bart Swings.
En deze sympathieke Vlaming bezorgde België het eerste goud op de Winterspelen sinds 1948.

Voor zijn vertrek naar Beijing had ik Jeroen Straathof, de huidige topsportdirecteur van de Vlaamse Schaatsunie, heel veel succes toegewenst. 

En het kleine schaatsland België mag je gerust succesvol noemen. Naast het goud van Swings was er bij het shorttracken een bronzen medaille van Hanne Desmet op de door Suzanne Schulting gewonnen 1000 meter.

Er zijn heel wat landen, die zonder schaatsmedaille uit Beijing vertrekken.

Chapeau, Jeroen!

Vandaag konden we niet "Chapeau, Sven" zeggen. Sven Kramer werd laatste in zijn laatste officiële wedstrijd. Maar wat een imposante erelijst heeft deze beste allrounder aller tijden.
Irene Schouten voltooide haar trilogie op deze Winterspelen door na de 3000 en 5000 meter ook deze massastart op haar naam te schrijven.
Na met mijn vrouw koffie en thee te hebben gedronken, werd het tijd om aan mijn NAD+ te gaan werken.

Vanmorgen kreeg ik bovenstaande foto doorgestuurd van Rob Pijpers van het fietspad achter industrieterrein Maaldrift. Dat wilde ik met eigen ogen aanschouwen. Zo passeerde ik op weg er naar toe de bouwwerkzaamheden aan de Rijnlandroute, waarvan de veelal buitenlandse bouwvakkers onder onveilige omstandigheden moeten werken. Vroeger noemden we dit uitbuiting....

Ilse de Lange kan heel mooi zingen over "Calm after the storm", maar windkracht 5 schaar ik daar niet onder.

Vergeleken met Eunice stelde het natuurlijk niets voor.

Maar complotdenkers zullen daar wel andere gedachten over hebben. Uitgerekend op de dag, dat de horeca weer open mocht tot 1 uur 's nachts werd er code rood afgekondigd in een groot deel van het land.

Dat kan geen toeval zijn!!!!

Onderweg zag ik echter aardig wat gesneuvelde bomen. Dit bleef er over van de hangende boom over het fietspad bij de Maaldrift.

Bij het Valkenburgse meer was het nog erger. Daar lagen nog twee omgewaaide bomen over het fietspad.

Hoge bomen vangen veel wind.

Soms echter teveel.

Langs het Valkenburgse meer liep ik naar de Stevenshof terug, waar het fietspad langs de Hadewychlaan versperd was door grote takken. Een boom aan de overzijde van de weg was geveld.

De rijweg was keurig schoongemaakt, het fietspad niet. Nu kun je daar over gaan klagen, maar het is beter om de takken naar de kant van het fietspad te slepen, zodat er een gedeelte hiervan vrij kwam om veilig op te kunnen rijden.

Thuisgekomen had ik 7 kilometer gelopen en daarnaast nog 10 minuten aan krachttraining gedaan. Onder de douche kon ik het zweet van mijn lijf spoelen na de stormloop.

Geen opmerkingen: