zaterdag 15 april 2023

"Bassen, de eerste noot zingen en vasthouden!"

Na een niet al te lange nacht was de agenda voor vandaag aardig vol. Om 12 uur begon de repetitie van "Projecta Musica" voor "England, my England".

Voor die tijd moest ik boodschappen doen bij "De Helianth", terwijl mijn vrouw een was draaide thuis. 
De boodschappen voor mijn schoonouders bracht ik meteen naar hen toe. Op de terugweg zag ik, dat er nog druk gewerkt wordt aan het spoor. Over 3 kilometer lengte moesten de elektriciteitskabels vervangen worden.

Thuisgekomen moest ik de lunchpakketten klaarmaken, voordat Ada en ik op de fiets stapten. Bij de Regenboogkerk wachtte een lange repetitie.

We zongen het "Requiem" van Tony Biggin helemaal door. Voor de baspartij zitten er een paar lastige beginnoten in. Derhalve kregen we van dirigent Wim de Ru dit verzoek: "Bassen, de eerste noot zingen en vasthouden!"
Deze methode om fouten aan het licht te brengen werkt perfect. Je weet meteen, wat je fout doet. 
Ook "Five mystical songs" van Ralph Vaughan Williams kwam helemaal aan bod qua koorpartijen, waarna we lunchpauze hadden. In het zonnetje was het goed uit te houden.

Na de pauze zongen we beide partituren helemaal door met begeleiding van het Leiderdorps Kamerorkest. Na de theepauze werd "Rejoice the Lamb" van Benjamin Britten grondig geoefend.

De dirigent was dermate onder de indruk van de bassen, dat zij de volgende repetitie een uur eerder mogen komen oefenen. Wim hoort ons zo graag....

Geen opmerkingen: