maandag 10 april 2023

Wandelen in de regen

Mijn planning voor vandaag was door de peesblessure aardig in de war geschopt. Normaal gesproken had ik vandaag meegedaan met de Paashaaswijkloop in Oegstgeest, maar dat was helaas uitgesloten.

Gezien de weersverwachtingen stonden we vanmorgen om 7 uur op. Na het ontbijt ging Ada naar de volkstuin, terwijl ik na het leeswerk van de afgelopen week weer een stukje verder schreef aan "Glibbers op glissen".

Rond het middaguur fietste ik naar de Hortus Botanicus, waar ik nog wat veranderde aan de gisteren gedane reservering. Het fietsen was aanmerkelijk minder pijnlijk dan het hardlopen van gisteren. Op de terugweg fietste ik langs de Leidse IJshal, waar 2 weken na het slotfeest dit hoopje nog resteerde van de ijsvloer.

Thuisgekomen maakte ik de lunch klaar en fietste naar de volkstuin, waar ik met mijn vrouw at. Het begon net te spetteren, toen wij naar "De Horsten" reden. We stalden onze fietsen, trokken onze regenbroek aan en begonnen aan de wandeling over dit mooie landgoed.

Bij het theehuis dronken we een cappuccino en een warme chocolademelk met een stukje worteltaart erbij. Via de Seringenberg, die we beklommen, liepen we in de regen verder.

Daarbij stuitten we op een tak, die volledig wordt opgegeten door paddenstoelen. De kringloop der natuur.


Een stuk verder liepen we over de weg tussen de weilanden. Daar zagen we diverse bijzondere planten.


De kievitsbloem.

De zegge.
We kwamen nog enkele andere wandelaars in de regen tegen.

Aan de andere zijde van "De Horsten" zagen we hoe er nog steeds werd gewerkt werd aan het bergen van de verongelukte trein.

Vanaf de rand van het koninklijke landgoed had je een beter uitzicht dan vanaf de Papelaan.
Onze vijfjarige kleinzoon had uitgedokterd, hoe ze het bergen het beste aan konden pakken.

In de regen fietsten we nog even naar de volkstuin om wat planten in de kas te zetten.

Hoewel het een graad of 4 was afgekoeld, was het voor april nog redelijk warm.

Met de wind in de rug fietsten we daarna naar huis.

We hadden heerlijk gewandeld vanmiddag.

Geen opmerkingen: