vrijdag 21 april 2023

Loopfiets

De wekker was meedogenloos. Om 6 uur werden we wreed gestoord in onze welverdiende nachtrust. Doch dat hadden we er wel voor over. We zouden vandaag oppassen op onze kleinkinderen. Het was nog rustig op straat, toen wij om half 7 op onze fiets stapten en naar Leiden Centraal trapten.

Daar hadden we de trein naar Rotterdam. Dat klinkt heel gewoon, maar dat was het de afgelopen weken beslist niet.

Met een OV-fiets reden we naar de plek van bestemming. Opa was uitverkoren om de oudste kleinzoon weg te brengen naar school, waar vandaag de Koningsspelen waren.

Na de dansjes op het schoolplein te hebben gezien, fietste ik weer naar het huis van mijn dochter. Daar las ik mijn jongste kleinzoon voor en speelde met een bal met hem. Toen het zonnetje doorbrak wandelde ik naast hem op de stoep, terwijl de peuter met zijn korte beentjes behoorlijk wat vaart maakte op zijn loopfiets.
Daarna mocht hij voorop de gewone fiets. We reden naar het centrum van Rotterdam, waar we wat inkopen wilden doen bij Donner en een kledingwinkel. 
Na de lunch ging de jongste kleinzoon slapen in zijn bedje, terwijl opa zijn ogen heel eventjes sloot op de bank om een uur later wakker te worden. Ada was inmiddels vertrokken om de vijfjarige op te halen. 

Opa mocht "Jip mag op zwemles" voorlezen als mentale voorbereiding van een van zijn eerste zwemlessen. Zijn moeder ging met hem naar het zwembad.
Terwijl oma kookte, mocht opa nog een keer wandelen met de anderhalf jaar oude kleinzoon, die wederom op zijn loopfiets in het lentezonnetje liep.

Dit keer nog een stukje langer. Na het avondeten was hij dan ook aardig afgepeigerd. Wij fietsten naar Rotterdam Centraal, waar ik op mijn mobieltje las, dat er in het hele land code geel was vanwege zware onweersbuien. Dat klopte, want ter hoogte van Voorschoten begon het te hozen.

Bij Leiden Centraal was het droog, maar we keken wel tegen een onwerkelijk gele lucht aan.

In de verte hoorden we het rommelen ten teken, dat het onweer niet verder dan een kilometer of 5 van ons verwijderd was. We kwamen droog over, maar even later kwam de regen met bakken uit de hemel.

In een kwartier tijd kwam er 5 millimeter naar beneden.

Wij waren allang blij, dat we op een gewone fiets naar huis waren gereden en niet op een loopfiets....

Geen opmerkingen: