zaterdag 8 april 2023

Een vroege Paaszaterdag

Om een uur of 5 werden we gewekt door het gehuil van onze jongste kleinzoon.


Om zijn broer niet te wekken namen we hem in ons eigen bed, waar de anderhalf jaar oude jongen zich heerlijk tegen ons aan kwam liggen, maar telkens als we dachten, dat hij sliep, maakte hij duidelijk, dat dit niet het geval was. Kortom, ook onze slaap kwam niet meer terug.
We ontbeten dan ook redelijk vroeg. De oudste kleinzoon werd pas om 8 uur wakker, dus hij at wat later.

Nu zijn vroege vogels voor de poes, dus toen ik om half 10 boodschappen ging doen in de Leidse binnenstad, stopte mijn vrouw ons jongste kleinkind in bed, waar hij zijn schade inhaalde.
Bij terugkomst fietsten wij met zijn viertjes naar mijn schoonouders, waar we hun boodschappen brachten en de kinderen konden spelen.
Op de terugweg fietsten we nog even langs de ontspoorde trein. Er werd aan alle kanten met groot materiaal gewerkt om de spoordijk te verstevigen en om het treinstel uit het weiland te kunnen krijgen.

Thuisgekomen lunchten we, waarna ik een stuk met de jongste in de wandelwagen ging lopen. Wat wij vermoedden, gebeurde ook: hij viel weer in slaap.

Thuis waren intussen door oma en oudste kleinzoon de paaseieren verstopt in onze tuin.

Toen hun ouders de logees op kwamen halen, mochten we in de achtertuin gaan zoeken. We vonden ze allemaal de eerste ronde, maar de gevonden eieren werden nogmaals verstopt door onze kleinzoon....

Nadat we de logees om 5 uur hadden uitgezwaaid, fietste mijn vrouw naar de volkstuin toe om daar in het lentezonnetje nog een paar uur te gaan werken.

Zelf trok in mijn sportkleding aan en liep als training voor de Leiden Marathon een kilometer of 8. Eerst naar de volkstuin en op de terugweg met een ommetje naar huis, waarbij ik langs diverse kluiten dotterbloemen kwam.

Geen opmerkingen: