dinsdag 11 april 2023

De stofzuiger en andere opruimwerkzaamheden

Het was vandaag een winderige dag.

Dit weerhield me er niet van om allerlei korte ritten te maken op de fiets. Na het ontbijt zou ik naar Leiderdorp fietsen om de stofzuiger op te halen, die gerepareerd was. Op weg er naar toe bracht ik wat glas naar de glasbak en kwam ik langs de Leidse IJshal, waar het smeltende ijs niet meer was dan een zielig hoopje.

In Leiderdorp haalde ik bij "Beter lopen" een paar veters en 2 paar sokken. Was het beter lopen maar zo eenvoudig. Mijn voorbereiding op de marathon van Leiden is aardig verstoord door een blessure, die het hardlopen tot een af en toe echt pijnlijke aangelegenheid maakt. Afzien hoort erbij, maar je moet het niet overdrijven....

Om toch nog kans te maken op het uitlopen van de 42.195 meter heb ik een afspraak gemaakt met de fysiotherapeut. De laatste keer, dat ik door hem opgelapt moest worden is ruim 17 jaar geleden, dus mij hoor je verder niet klagen.

Na wat lege honingpotten afgeleverd te hebben bij een imker haalde ik bij Handyman in Leiderdorp de stofzuiger op. Met deze in de fietstas reed ik door de Munnikenpolder en kwam langs de skeelerbaan van Leiderdorp, vanwaar we dit jaar onze droogtrainingen zullen hebben. Daar maakte ik een praatje met John de Lange.
Thuisgekomen lunchte ik, waarna ik een emmertje soep naar mijn schoonouders ging brengen. Op weg er naar toe bracht ik een paar affiches voor het concert van "Projecta Musica" weg.

Op de terugweg maakte ik een ommetje naar het wegtakelen van de trein uit het weiland bij Voorschoten.

Tegen deze dronebeelden kon ik natuurlijk niet op.

Ik fietste langs het spoor door naar de Vondellaan, waar ik de sportboeken uit de minibieb ophaalde om deze thuis op te slaan.


Hopelijk komt er in IJshal "De Vliet" ook een minibieb.

Geen opmerkingen: