woensdag 19 april 2023

De rand van de Stevenshof

Deze woensdagmorgen verliep zoals zoveel woensdagmorgens. Ik fietste naar de Leidse binnenstad om boodschappen te doen op de Boerenmarkt. Bij kinderboekhandel "Silvester" haalde ik een besteld boek.
Op de terugweg fietste ik langs de Leidse IJshal. Het blijft onwezenlijk om de plek, waar ik ruim 43 jaar geschaatst heb zo leeg te zien.

Thuis regelde ik nog wat dingen, waarna ik mijn sportkleding aan en liep het huis uit. Het plan was een rondje Stevenshof. maar dat net te kort om zo'n 10 kilometer te lopen. 

Er stond een aardige vracht wind.

Om dit probleem op te lossen liep ik naar de doodlopende weg tussen de weilanden door, waar ik naar de woonboot liep, die getooid is met de naam "Stevenshof".

Hier kwam ik een andere marathonloper tegen, die ik regelmatig bij regionale lopen heb gezien. We liepen een stukje samen op, waarna ik naar de Stevenshof liep, waar ik zoveel mogelijk langs de rand liep.

Zo liep ik naar de Rijn toe.

Naar de weilanden vlak bij het nu nog stille spoor.

Tot mijn grote vreugde voelde ik bij de loop van ruim 10 kilometer spierpijn in mijn rechterkuit. Dat klinkt raar, maar het betekent, dat de blessure achter mijn rechterknie begint op te knappen!

Wie mij altijd al een randfiguur gevonden heeft: vandaag moet ik je gelijk geven.....

Geen opmerkingen: