donderdag 27 april 2023

"Volgens mij zitten we in de verkeerde zaal!"

Het was een koude nacht. Om 3 uur moest ik naar het toilet en daarna duurde het lang, voordat ik weer in dromenland was beland.

Om 7 uur werden we wakker. We wasten ons en ontbeten met warme chocolademelk, waarna we de groene trekkershut leegruimden, de sleutel inleverden bij de receptie van camping "'t Weergors" en daarna naar het mooie centrum van Hellevoetsluis fietsten. Daar stalden we de fietsen voor het Cultuurhuis met onder andere de bibliotheek en theater "Twee Hondjes".

De gasten van de lintjesregen waren om half 10 aanwezig. Na wat gedronken te hebben werden we naar de grote zaal gedirigeerd. Een half uur later kwamen de met smoezen naar het theater gelokte en nietsvermoedende personen de zaal binnen, waar burgemeester Peter Rehwinkel de genomineerden met een met humor doorspekt verhaal één voor één in de schijnwerpers zette.


Qua stijl deed hij denken aan wethouder Hekking uit het roemruchte Juinen.

Bij degenen, die te horen kregen "Het heeft Zijne Majesteit behaagd u te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau" behoorde onze vriend Paul Crezee, die al jarenlang oude fietsen opknapt en deze verkoopt ten behoeve van goede doelen.

Een heel scala aan in totaal vele eeuwen vrijwilligerswerk passeerde de revue. Een man wist niet eens, dat zijn vrouw in de zaal zat, een Turkse vrouw was eveneens nietsvermoedend naar de "Twee Hondjes" gelokt onder het mom van een bedrijfsfeest en het mooiste was, dat er 2 echtparen waren, die beiden gehuldigd werden.
Na afloop konden we in de kantine met een oranjebitter proosten op de lintjesdragers. We gaven Paul het toepasselijke boek "Bram fietst" van Bram Witvliet.

We kletsten nog een tijdje met de familie Crezee. Toen hoorden we het verhaal van zijn dochter, dat Paul bij de eerste lintjesdrager tegen haar zei: "Volgens mij zitten we in de verkeerde zaal!"
Om 1 uur werden we verzocht de kantine te verlaten en terwijl de roofvogelshow aanstalten maakte om te beginnen, reden we een rondje om de haven van Hellevoetsluis met zijn bijzondere huizen.

Via Nieuwenhoorn en Vierpolders trapten we naar de Calandbrug. Er stond minder wind dan gisteren. Met het fietspontje staken we van Rozenburg over naar Maassluis, waar we op een bank aan de noordoever ons brood opaten. Via Maasland, waar we een overvliegende lepelaar zagen, en Schipluiden belandden we in Delft, vanwaar het nog maar een klein stukje naar het Delftse Hout was. 

Daar zochten we de camping op, waar onze kleinzoons met hun ouders een paar nachtjes kamperen. Een verrassingsbezoek voor de 2 jongens. De jongste keek even verbaasd, zijn ogen begonnen te stralen en met open armen stormde de anderhalfjarige op opa af. Daar kan geen lintje tegenop!

We gingen met onze nazaten naar de speeltuin en dronken een kop thee, voordat we weer op de fiets stapten voor de laatste etappe van deze tweedaagse. Via Nootdorp, Leidschendam, de Oostvlietweg en de Velostrada keerden we terug na vandaag 62 kilometer en in totaal 145 kilometer fietsplezier.

Geen opmerkingen: