dinsdag 4 april 2023

Treinenloop

Mijn vrouw werd vanmorgen vroeg wakker, doordat er een vliegtuig laag over ons huis vloog. Haar slaap kwam niet meer terug. Ik droomde rustig verder.

Om een uur of 7 ontwaakte ik na een verkwikkende slaap. Nadat ik de radio aangezet had kwam al snel in het nieuws, dat er een ernstig treinongeluk was geweest in Voorschoten. Een kilometer of 4 van huis. Het spreekt voor zich, dat we op deze koude morgen het nieuws nauwgezet volgden.

Op KNMI-meetpunt Voorschoten, nog dichter bij de plek des onheils, vroor het op klomphoogte ruim 4 graden.

Om kwart voor 9 fietste ik naar fietsenmaker Van Vliet in Noord-Hofland voor een nieuwe kilometerteller. De oude was zaterdag ter ziele gegaan. De Sigma-kilometerteller zou erop gezet worden en ik zou de fiets over een uur op kunnen komen halen.

Uiteraard ging ik even hardlopen. Ik had mijn sportkleding en hardloopschoenen al aan toen ik op de fiets stapte. Ik deed mijn winterjas uit en in het morgenzonnetje liep ik langs bloemrijke bermen naar station Voorschoten, waar alles in een grote straal om het ongeluk was afgezet. Onderstaande foto's zijn gemaakt vanaf de Papelaan.

Vanaf grote afstand kon je de ravage zien en het besef was er, dat het een wonder was, dat er slechts één dode is gevallen.

Zeker als je wat gedetailleerder foto's ziet, die op de site van de NOS stonden.

Langs het spoor liep ik naar de noordelijkste wijk van Voorschoten, zodat ik ruim 8 kilometer trainingsarbeid had verricht voor de Leiden Marathon op 14 mei. Onderweg zag ik in de schaduw nog wat rijp op het gras.

Bij Van Vliet was de kilometerteller er inmiddels opgezet. Prima service altijd!
Daar het vandaar ruim een kilometer fietsen is naar IJshal "De Vliet" reed ik er naar toe om in het zonnetje nog wat foto's te maken vanaf het parkeerterrein.

Daar ik de spieren even los wilde rijden fietste ik door naar de Leidse IJshal, waar ik bij een paar klussen even hielp.

Na een ereronde door de vrijwel lege hal constateerde ik, dat de ijsberg al weer wat kleiner geworden was.

Daar hielp de zonneschijn flink aan mee.

Thuisgekomen stond er 14 kilometer op de nieuw kilometerteller.

De kilometerteller liep soepel. Dat kan van de treinenloop tussen Leiden en Den Haag niet gezegd worden.

Geen opmerkingen: