maandag 24 april 2023

De Langeleegte

 
In Veendam werd van 1954 tot 2013 betaald voetbal gespeeld. Vooral de naam van het stadion sprak tot de verbeelding: de Langeleegte. Dit gevoel bekroop mij, toen ik tussen de middag na een medicijn opgehaald te hebben bij de Centraal Apotheek op de terugweg naar huis langs de Leidse IJshal fietste.

Zo leeg hebben jullie de Ton Menken IJsbaan nog nooit gezien!

Ook de kantine oogde wezenloos leeg.

Bij de inventaris, die bewaard zullen blijven, behoorde dit relikwie uit ver vervlogen tijden.

De ochtend en de middag bracht ik grotendeels thuis door, waar ik werkte aan "Glibbers op glissen". Op een klein duurloopje in de middag na.
's Avonds volgde het echte werk. Met Jos Drabbels fietste ik naar de skeelerbaan van Leiderdorp, waar we voor de tweede keer een gezamenlijke droogtraining hadden van VIJL en IJVL. Ook deze vond plaats onder leiding van Peter Daleman.
Bij de IJVL zijn we trainen op "De Bult" gewend, maar aan de Does ligt een kleine bult verscholen in een nieuwbouwwijk. Hier hadden we met 10 personen een zeer gevarieerde droogtraining, waarbij tal van spieren goed geoefend werden en de lachspieren niet werden overgeslagen.
Af en toe was het zeer pittig en een enkele oefening sloeg ik over met het oog op de herstellende blessure en de marathon van Leiden, die ik nog steeds hoop te lopen.

Ik heb me vanmiddag aangesloten bij Team Aad Grimbergen en steun de actie ten behoeve voor de Hartstichting. Als iedere marathonloper dit ook doet, dan kunnen we een aardig bedrag bij elkaar lopen voor onderzoek om hartkwalen te voorkomen.

Geen opmerkingen: