donderdag 27 april 2023

De eerste halve marathon

De afgelopen 2 dagen had ik na de lange fietstochten niet meer gelopen, zoals ik wel van plan was geweest. Daar ik weinig last van mijn blessure had, probeerde ik vandaag een halve marathon te lopen na de koude nacht met toepasselijk op Koningsdag vorst aan de grond.

Rond 10 uur was het een graad of 7. Een prima temperatuur om te gaan lopen. Ik liep het oude parcours van de marathon van Leiden

In de Stevenshof en bij de Jacob Catslaan was er een vrijmarkt, net als bij de markten en bij de Lammenschansweg. Het zag er gezellig uit in het zonnetje. 
Bij het passeren van de Leidse IJshal waren voorzitter Jos Arts en ijsmeester Jan van Rijn bezig. Ik sprak hen en liep anderhalf rondje in de lege hal.

Af en toe voelde ik wat pijntjes, maar in het algemeen viel het erg mee. Op de Vrouwenweg werkte in mijn energiegelletje naar binnen en dronk mijn flesje water leeg. Van trouwe marathonfan Carl Flaman kreeg ik vers water.

Via Zoeterwoude liep ik naar de Vlietlanden, waar de route anders liep dan destijds. Langs de Korte Vliet en de zuidrand van de Stevenshof liep ik weer op huis aan, waar ik de eerste halve marathon van 2023 in 2 uur 40 uitliep. Hier was ik tevreden mee, daar ik minstens 20 minuten met sommige bekenden heb gesproken. Zo bezien ging het beter dan verwacht.

Natuurlijk voelde ik na afloop van de halve marathon het een en ander, maar dat is niet anders dan bij andere halve marathons.
Na de middag rustig aan gedaan te hebben, fietste ik nog even naar de volkstuin, waar mijn vrouw aan het werk was. Zo kon ik de spieren weer een beetje los rijden. Zondag ga ik vermoedelijk de tweede halve marathon lopen. Begint het toch een beetje op een marathonschema te lijken.

Geen opmerkingen: