maandag 17 april 2023

Top-orkest


Gisterenmiddag hadden we met een groep vrienden afgesproken in de Hortus Botanicus.  In het Grand Café om precies te zijn. Om half 1 fietsten Ada en ik er naar toe. Met zijn negenen dronken we koffie, thee of warme chocolademelk met een stuk taart erbij. Een kleine anderhalf uur konden we bijkletsen aan tafel 22 en 23.

Daarna splitsten we. Rob, Margriet, Willem en Lotte gingen de Hortus bekijken en een wandeling door de Sleutelstad maken, Bas, Joep, Nel, Ada en ik wandelden naar de Petruskerk, waar een concert was van het TOP-orkest.

Daar konden we genieten van het volgende programma van het Talent Op Podium-orkest.

In de vrijwel volledig uitverkochte kerk kon het publiek met volle teugen genieten van een gevarieerd programma. De jonge solisten waren inderdaad van hoog niveau, net als het orkest, waarin onze jongste dochter trompet speelde.

Bijzonder was het voor harp bewerkte "Concierto d'Aranjuez" van Joaquin Rodrigo.
Daarnaast beleefde "Consecuencias" van Guillermo Lago zijn wereldpremière als orkestversie. De componist was hierbij aanwezig.

Ook het "Vioolconcert in e-klein" van Felix Mendelssohn Bartholdy werd vertolkt. Doordat we vrij dicht bij de solisten zaten, konden we met volle teugen genieten van het TOP-orkest.

Na afloop wandelden we rustig naar de Douzastraat, waar we in "De Vriend" met zijn achten zouden dineren.

Op weg er naar toe stuitten we op dit bord, dat mij als telg van Breed Transport uit het hart gegrepen was.

De stemming zat er dus goed in, toen wij aan een lange tafel met een drankje in ons hand de bestelling plaatsten. In plaats van een voorgerecht namen we broodjes met een smeersel. Bas en ik werden het er snel over eens, welke dat zouden worden: schoensmeer, oorsmeer en smeerolie.

Het afsluitende etentje van een muzikaal weekeinde met "Pink Project", "Projecta Musica" en het Top-orkest verliep op lachsalvo's na vrij rimpelloos. Op één moment na. Ik wilde een karaf water pakken omdat iemand aan tafel  dit vroeg. Daarbij stootte ik mijn glas Springtij om.

Het bleek een echte springtij. De kleren van degene, die tegenover me zat, waren kletsnat....

Geen opmerkingen: