zaterdag 7 november 2020

"Blijf maar rustig staan, heren!"

Het was in alle opzichten een prachtige dag. Na een koude start werd het naarmate de dag vorderde met het uur wat warmer.

Om kwart voor 10 fietste ik naar de straat, die oorspronkelijk de Breedestraat genoemd werd.

Daar haalde ik wat medicijnen op. Sinds er een te hoge bloeddruk bij me was vastgesteld, ben ik een vaste klant bij de Centraal Apotheek. Medicijnen, die goed werken, want mijn bloeddruk is nu te laag.
Daarna fietste ik door naar "De Helianth". In de Diefsteeg kwam ik Pim Breebaart tegen. Met mijn eerste trainer bij de IJVL praatte ik een stief kwartiertje voordat we onze weg vervolgden.
Thuis gekomen ruimde ik de boodschappen op, maakte brood voor de lunch klaar en fietste via mijn schoonouders, waar ik hun brood bracht, naar de volkstuin. Daar at ik mijn brood met Ada.
Tijdens het eten zagen we buien in en uit de bloemen van de Oostindische kers vliegen, terwijl we vogels zagen vliegen en hoorden zingen.

Met een gevulde maag fietste ik naar station Voorschoten, waar ik met Hans Boers had afgesproken. Samen liepen we een rondje om "De Horsten", waar het gezien het aantal geparkeerde auto's en gestalde fietsen behoorlijk druk moest zijn. Maar het was voor november uitzonderlijk lekker weer.
Het was bijna windstil en de loop via de Papelaan naar de Landgoederenroute was al mooi, maar het gefilterde zonlicht door het kleurenpalet in het bladerdek maakte deze herfstdag nog mooier.
In de Landgoederenroute maakten we een klein ommetje over onverharde bospaden. Op een stil plekje zochten we een boom op. Plaspillen werken bijzonder goed.
Plots hoorden we een vrouwenstem: "Blijf maar rustig staan, heren!"

De wijsheid om niet te bewegen als je geschoren wordt, deed nu ook opgeld. Als je staat te plassen is het ook niet slim om te gaan lopen.
Lachend liepen we daarna verder door de prachtige bossen. We kwamen hier veel wandelaar tegen, maar het kostte nergens moeite om de anderhalve meter afstand te bewaren. 
Op de Horstlaan was het druk met fietsers en wielrenners. Iedereen genoot van het prachtige herfstweer in een mooi landschap. Datzelfde beeld hadden we op de Velostrada.

Na 13 kilometer hardlopen fietste ik naar huis, waar ik me douchte en daarna naar de spannende ontknoping van de Vuelta a España keek, waar Primoz Roglic op de laatste klim de aanval van Richard Carapaz op de rode trui af wist te slaan.

Nadat ik het slot van de etappe had gekeken, startte ik de computer.

De site van de NOS meldde, dat Joe Biden de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten had gewonnen.

Zoals gezegd, het was een prachtige herfstdag. Een dag om stil bij te blijven staan...


Geen opmerkingen: