vrijdag 13 november 2020

Slalomoefeningen

Vanmorgen heb ik boodschappen gedaan bij "Odin " in Voorschoten. Als goed pensionado nam ik een flinke omweg. Op de plek, waar een maand geleden de Lammen Schans is opgegraven, draaide ik de Oostvlietweg op.

Bijzonder aan dit verhaal is, dat op precies die plek het huis van mijn trainingsmaten Frits en Wim van Huis heeft gestaan. Historische grond dus!

Op de terugweg reed ik over de ventweg langs de A44. Daarbij kon ik de vorderingen van de opritten naar de tunnel onder Voorschoten door zien.

Daar het aan het eind van de ochtend regende, utterden we thuis wat. Na de lunch vertrok Ada naar de volkstuin, terwijl ik naar de Leidse IJshal fietste om schaatsles te geven aan kinderen. Het eerste uur was voor de Buitenschoolse sport, het tweede uur voor de IJVL.
Bij beide groepen was de slalom een hoofdbestanddeel. Met een tiental pilonnen op het rechte eind moesten de kinderen slalommen, diep zitten en omhoog komen vlak voor een pilon en daarna weer inzakken, olifantenoren maken en halve olifantenoren.

Twee uur training geven lijkt lang, maar als je er genoeg vaart in houdt, dan vliegt de tijd. En juist die slalomoefeningen zorgen voor voldoende variatie.

Geen opmerkingen: