donderdag 5 november 2020

Vorst aan de grond

Voor het eerst in het winterseizoen 2020-2021 hadden we vorst aan de grond.

Intussen voelde koning Donald I aan de andere kant van de oceaan aankomen, dat zijn dagen als vorst van zijn Verdeelde Staten wel eens geteld konden zijn.

In de frisse herfstlucht fietste ik om half 9 naar de Leidse IJshal. Toen ik daar aankwam, was er nog maar 1 andere schaatser op het ijs.
"De rest zal zo wel komen", dacht ik, maar na het inrijden was ik snel uitgeteld. Er waren slechts 5 "Krasse knarren" op komen dagen.

Met dit uit Henk Distelvelt, Bert Witbraat, Frans van Rijn, Vincent Schenkelaars en ondergetekende bestaande kwintet kostte het geen enkele moeite kost om de anderhalve meter afstand te bewaren op de 200-meterbaan.
Op voorstel van Henk pasten we het trainingsschema aan. We reden 8 keer 10 rondjes en als slot 50 rondjes. Deze 10 kilometer reed ik op kop. De eerste 2 kilometer begon ik voorzichtig met 23 kilometer per uur, de rest ging in 24 kilometer. Een vlak schema dus.
Doordat er zo weinig schaatsers op de  buitenbaan waren, had je alle ruimte om je slag goed af te kunnen maken. Elk nadeel heb zijn voordeel.

Op de binnenbaan reden 4 kunstschaatsers, onder andere op de muziek van Carlos Santana. Het maximum van 30 aanwezige volwassenen werd dus in de verste verte niet gehaald.
Om 11 uur was ik weer thuis, waar ik mijn schaatstas neerzette en doorfietste naar de volkstuin, waar mijn vrouw en haar vader wat klusjes deden. Ik deed dat ook.
Daarna fietsten we naar het huis van mijn schoonouders. Daar hielp ik met het sjouwen van wat tegels van de voortuin naar de achtertuin. Daarbij zag ik deze paddenstoelen staan.

Na dit kleine klusje geklaard te hebben, fietsten Ada en ik naar de volkstuin, waar we samen ons lunchpakketje lunchten. In het zonnetje was het erg aangenaam.

Na op de volkstuin ook nog wat tegels versjouwd te hebben, die in het nieuwe aardbeienbed als stapstenen dienst gaan doen, fietste ik om half 4 naar huis, waar ik na 30 kilometer schaatsen en 34 kilometer fietsen me eindelijk kon gaan douchen.

Geen opmerkingen: