zaterdag 21 november 2020

Bouwvergunning

Vandaag stond er op de site van het Leidsch Dagblad een hoopvol bericht over Zwembad en IJshal "De Vliet", ook al kan de kop van het artikel je op het verkeerde been zetten: "Een bouwer is er nog niet voor Leidse IJshal annex zwembad is er nog niet, maar de bouwvergunning ligt al wel voor hem klaar."

Na het lezen van het artikel ben ik een stuk optimistischer. Het feit, dat er een bouwvergunning kant en klaar voor een eventuele aannemer of aannemerscombinatie klaarligt, is voor mij veelbetekenend. Er moet dus belangstelling zijn uit de bouwwereld.
Daarvoor wil ik teruggaan naar augustus, toen de gemeente Leiden een nieuwe website lanceerde rondom de bouw van de nieuwe sportcomplexen.

Wie naar www.buitengewoonbinnensporten.nl gaat, kan daarin het tijdpad zien, een woord, dat rechtstreeks uit de boeken Olivier B. Bommel zou kunnen komen.

Bij de aanbestedingsinformatie kun je lezen, dat de inschrijving in december 2020 plaats gaat vinden en de voorlopige gunning in januari 2021. Op dit moment kan er dus nog geen bouwer zijn!
Het feit, dat wethouder Paul Dirkse er nu vaart mee maakt, zodat wij eind 2022 in de nieuwe IJshal "De Vliet" kunnen schaatsen, betekent volgens mij, dat er concrete belangstelling uit de bouwwereld moet zijn. In de week, waarin de Elfstedentocht van 2021 op voorhand al is afgelast, is dit voor de schaatsers uit de Leidse regio goed nieuws.
Ik kan me gaan voorbereiden op de 1000 rondjes van Leiden in IJshal "De Vliet". En die is aan de Voorschoterweg 50 kilometer langer dan aan de Vondellaan.

Dit gaat mijn benen en mijn rug behoorlijk wat pijn bezorgen, maar ik kijk er al reikhalzend naar uit.

Wat mij betreft kan de nieuwbouw niet snel genoeg beginnen. We hebben er al lang genoeg op gewacht.

Geen opmerkingen: