zondag 8 november 2020

Rijp en groen

We zaten na samen ontbeten te hebben om 9 uur op de fiets naar Rotterdam. De temperatuur lag een paar graden boven het vriespunt, maar doordat het vrijwel windstil was, was het aangenaam fietsweer.

In onze wijk zag je nog dauw op het gras, maar bij de Velostrada zag je ook rijp op het gras. Dat werd bij de Vogelplas nog meer. Dat zien we op deze plek heel graag.

Via Stompwijk reden we door het Groene Hart, dat inmiddels aardig aan het verstenen is. Via Berkel-Rodenrijs fietsten we door een in het algemeen aardig tot mooie route langs Zestienhoven naar Rotterdam, waar we voor het eerst sinds begin maart onze oudste dochter bezochten. Na een rit door rijp en groen was het aardig opgewarmd. We konden probleemloos in de tuin zitten.

Onze kleinzoon was blij verrast, dat opa en oma weer een keer op bezoek kwamen. Er was heerlijke appeltaart. Dat ging er na 35 kilometer fietsen wel in. 
Na anderhalf uur bijgekletst te hebben, kregen we een kop erwtensoep, waarna we afscheid namen. Faas fietste op zijn loopfietsje op de stoep en haalde met zijn korte beentjes 9 kilometer per uur. Via een iets andere route slingerden we door het Groene Hart op deze zonnige zondag weer terug naar de Sleutelstad.

We waren bepaald niet de enigen, die op weg waren. Kortom, het was gewoon druk op de fietspaden. Maar bewegen in de buitenlucht is gewoon een uitstekend middel om de eigen weerstand te verhogen. Het beste middel, dat er is om corona te bestrijden!
Via Oude Leede, Delfgauw, het Delftse Hout kwamen we in Nootdorp, waar we op het Jan Janssenpad stuitten, vernoemd naar de eerste Nederlandse Tourwinnaar. En Vueltawinnaar, dat wordt nog wel eens vergeten.

Zo hard gingen wij niet, ook al schoten we lekker op met een zacht zuchtje in de rug.

Aan de oost- en noordzijde passeerden we de Vogelplas. Om half 4 waren we weer thuis na 70 kilometer fietsen. We waren op tijd voor de slotrit in de Vuelta a España. 

De Sloveen Primoz Roglic won niet alleen het algemeen klassement, maar ook het puntenklassement. Voor hem was het vandaag niet zozeer rijp en groen maar rood en groen....

Geen opmerkingen: