woensdag 4 november 2020

Herindeling

Met een aantal korte fietsritten kun je nog op een heel aardig aantal kilometers uitkomen. Als pensionado ben je wat minder doelgericht. Je hoeft immers niet persé de kortste weg van A naar B te nemen. Zeker als het heerlijk herfstweer is, maak je dan graag een ommetje.

Zo kwam ik vandaag op een totaal van 48 kilometer uit. Een van die ritten was naar de bibliotheek van Valkenburg. Daar stond een tweetal afgeschreven boeken voor me klaar.

Met "It giet oan!"zei  Kroes" en "Het complete schaatsboek voor jong en oud" in mijn fietstas trapte ik naar de Leidse IJshal toe. 

Deze schaatsboeken zette ik in de minibieb in de toegangshal. Het boek van Huub Snoep en Pieter Bult kon ik er 10 minuten later weer uithalen. Er waren 2 nieuwe trainers, die kwamen helpen bij de schaatslessen voor kinderen uit Oegstgeest. Zij leenden op mijn advies terstond dit boek met daarin heel veel schaatsoefeningen. Je hoeft het wiel niet meer zelf uit te vinden.

Wat we wel opnieuw uit moesten vinden was een nieuwe groepsindeling. Waar we vorige week met 4 trainers voor 70 kinderen waren, daar waren er nu 7. De herindeling moest uitkomen op ongeveer 10 kinderen per trainer, liefst van redelijk gelijk niveau.
Dat lukte aardig, maar met 5 nieuwe kinderen moest ik wel van voren af aan beginnen. De herindeling zorgde zodoende voor een herstart. Maar dat was geen probleem. Als je al ruim een kwart eeuw schaatsles geeft, ben je op dat punt geen beginneling meer.

De les begon een beetje stroef, doordat je eerst in moest schatten, wat de kinderen al konden, maar gaandeweg ging het steeds lekkerder.

Toen ik om 6 uur in een prachtige avondschemering naar huis reed, was het al behoorlijk afgekoeld. Vannacht zouden we wel eens vorst aan de grond kunnen krijgen.

Ook het weer ondergaat een herindeling....

Geen opmerkingen: