dinsdag 3 juni 2014

Rondje volkstuin

Aan de ontbijttafel zat ik met Ada te praten over de plannen voor vandaag. Het zou handig zijn, als vanmorgen de planten in de kas op de volkstuin water zouden krijgen. Ik was van plan om op mijn vrije dinsdagmorgen een stukje te gaan skeeleren, dus dat was prima te combineren.
Om 8 uur zaten de wieltjes onder mijn voeten en reed ik naar de volkstuin toe. In mijn rugzak zaten mijn sandalen. Op het volkstuincomplex zou je over grind moeten skeeleren. Ik heb het nog niet uit geprobeerd, maar het dunkt mij, dat er aangenamer dingen in het leven zijn.
Op het schoolplein naast de volkstuin kon ik op een hoge rand de skeelers uittrekken en de sandalen aandoen. Het was er vrij druk met arriverende scholieren.

De planten in de kas konden wel wat water gebruiken. Na een gieter of 10 geleegd te hebben op de droge grond sneed ik nog een krop sla af en plukte ik nog een bakje aardbeien, die in de rugzak mee naar huis gingen. De sandalen hing ik aan de band van de heuptas. De schoonheidsprijs verdiende het niet, maar het was reuze praktisch.
Thuis gekomen deed ik de aardbeien en de sla in de koelkast en skeelerde nog even door naar de bakker. Er werd een beetje vreemd gekeken naar een skeeleraar in de winkel, maar ja, de klant is koning....
Met een volkoren ijzer in mijn rugzak reed ik naar huis. Na 11 km skeeleren vond ik het welletjes. Gisterenavond hadden we een vrij pittige strandtraining gehad.

Geen opmerkingen: