woensdag 4 juni 2014

Voorne-Puttenroute


De zon scheen eindelijk, toen ik vrijdagochtend om half 6 naar de w.c. wandelde. Ik dommelde weer in en lag heerlijk tot we om half 9 de tent verlieten. We douchten ons. Helaas kwam uit de achterste douche alleen koud water. Ik kan u garanderen: ik was meteen klaar wakker!

We verplaatsten de tafels, zodat we in het zonnetje konden ontbijten. Tegelijkertijd maakten we onze lunchpakketten klaar. Om een uur of half 11 stapten we op de fiets en reden naar de Quakgors, waar we met de wind in de rug naar het begin van de Haringvlietdam reden.Sheila had in het begin moeite met het tempo, maar gaandeweg de dag ging het steeds beter. Over de Schapenschorsedijk trapten we naar Rockanje, waar we de Voorne-Puttenroute verlieten om op de 2e Slag een strandtent op te zoeken.

Op een bank met uitzicht op het Rak van Scheelhoek, Goeree-Overflakkee, de Maasvlakte en de Noordzee, badend in het zomerlicht, hadden we het ultieme vakantiegevoel. Met de zandbanken voor onze neus leek het, alsof we op een Waddeneiland zaten.
De appeltaart was prima, de bediening joviaal en gezellig en men had gevoel voor taal en voor humor. Als je naar het toilet moest, moest je de bordjes W-Zee volgen....

€ 45,- lichter verlieten we met zijn negenen Salsa Beach Club en reden verder naar de Tenellaplas. Hier wandelden we een stuk door de heemtuin met veel orchideeën.
Museum "De Duinhuisjes" was nog dicht, zodat wij de weg langs en door de duinen vervolgden naar het Oostvoornse Meer. In een duinmeertje zagen we een roze waterlelie.

Op een bankje aan het Oostvoornse Meer aten we ons lunchpakket op.Via een slinger door Oostvoorne reden we naar de Heindijk, waarna we langs het Oostvoornse Rak naar Brielle toe.

In deze Middeleeuwse stad splitsten we ons op. Met de kampeerders van het eerste uur wandelden we naar de Brielse Dom met de stompe toren.

In de St. Catharijne besloten Ada en ik om de 318 treden van de 57 meter hoge toren te beklimmen.

We werden beloond met een prachtig uitzicht naar alle kanten.

En dan te bedenken, dat de toren 2 keer zo hoog had moeten worden!
Joep, Margriet en Rob zochten ondertussen het terras van "De Smaeck van Brielle" op.

Op de terrasvogels na namen we een ijsje bij TW-ice, waarna we langs het Spui via Nieuwenhoorn terugreden naar de camping in Hellevoetsluis.

Ik weet niet hoe het kwam, maar we kregen overal voorrang.
We hadden ruim 41 kilometer gereden voor we de tafels en stoelen verplaatsten, zodat we in het zonnetje konden proosten op deze prachtige dag en de voorbereidingen konden treffen voor de roti-maaltijd, die Sheila voor ons klaarmaakte.

Het was heerlijk. We hadden zelfs zoveel boontjes gebroken, dat we roti over hadden. Na de vaat te hebben gedaan, dronken we koffie en thee, waarna we naar "'t Karrewiel" wandelden. Het was een stuk rustiger dan de avond ervoor, zodat we meteen aan onze Stammtisch aan konden schuiven voor Saboteur.

Ik ontdekte tot mijn stomme verbazing, dat mijn liefhebbende echtgenote een gepassioneerd saboteur was. Maar er is altijd baas boven baas. Tim kon de boel het best saboteren, al zat Bas hem dicht op de hielen.
Onder een onbewolkte hemel wandelden we terug naar de tenten. We hadden met volle teugen genoten van deze perfecte vakantiedag.

Geen opmerkingen: