donderdag 5 juni 2014

Planten

Gisterenavond ging het skeeleren niet door. Om een uur of 7 kwam de regen met pijpenstelen naar beneden. Dat bood Ada daarentegen de kans om de kamerplanten buiten te zetten om het stof er vanaf te laten spoelen.
Nu heeft deze vrouw met groene vingers ook op haar werk een aantal grote kamerplanten staan. Deze konden ook wel een douchebeurt gebruiken. Ik keek vanmorgen op buienradar en zag daarop, dat het in onze regio van 9 tot 10 uur zou regenen, dus ik fietste naar "Het Kompas" om samen met mijn levenspartner de grote planten op het schoolplein te zetten.

Thuis gekomen werkte ik aan mijn blog en zag het grauwe wolkendek overtrekken zonder dat er een druppel regen uit viel. Om half 11 scheen de zon zelfs. Ik zou een blokje gaan lopen en via een omweg over het fietspad langs de rand van de Stevenshof en de velden van Voorschoten '97 liep ik naar de school van mijn vrouw. Ik had beloofd om de grote planten na de bui binnen te komen zetten.

Het kon zijn, dat het vanmiddag nog zou gaan regenen, dus ik zette ze om de hoek van de deur, zodat ze eventueel snel weer naar buiten verplaatst konden worden. Na gedane plicht liep ik naar huis, waar ik na 7 kilometer hardlopen een verkwikkende douche nam. En dat was niet zozeer om het stof, maar het zweet van mij af te spoelen.

Geen opmerkingen: