woensdag 4 juni 2014

Exit Icedôme

Een jaar geleden lekte een vertrouwelijk rapport uit, waarin stond, dat de nationale topschaatsbaan in Almere moest verrijzen onder de naam Icedôme.

Dit ruim € 180.000.000,- kostende project, waarmee je 11 "gewone" 400-meterbanen kunt bouwen, bleek een fata morgana.
Via een kort geding stak Icedôme het nieuwe Thialf in Heerenveen en het Transportium in Zoetermeer de loef af. Maar na alle grootspraak uit de polder moest Almere met de billen bloot.
Een jaar na het wegkapen van de gunning waren de financiën, waar vorig jaar al heel geheimzinnig over gedaan werd, nog steeds niet rond. Uitstel volgde op uitstel tot de KNSB deed, wat het vorig jaar al had moeten doen: de gunning intrekken.
De strijd gaat nu tussen Thialf en Transportium, waarbij mijn voorkeur naar de baan in Fryslân gaat. Zij hebben zich de afgelopen 30 jaar volop bewezen.
En voor de financiers van Transportium heb ik dit gratis advies: steek het geld, dat u kennelijk over heeft voor de schaatssport in om de huidige Zuid-Hollandse ijsbanen, waaronder de Leidse IJshal, te steunen.
Onlangs hoorde ik, dat het nog maar de vraag is, of De Uithof komend seizoen open gaat. Met een fractie van de € 180.000.000,- kunt u deze Haagse kunstijsbaan redden!
De schaatsers uit deze dichtstbevolkte provincie van Nederland zullen jullie dankbaar zijn. Het aantal recreanten is immers oneindig veel groter dan het aantal topschaatsers. Zij hebben gewoon behoefte aan kunstijs en zitten niet te wachten op een luchtkasteel.


Naschrift
Van Frank Steenkamp ontving ik een mailtje, waarin hij de gunning van de Topsportlocatie aan Icedôme in één volzin kort maar krachtig samenvatte: "Echt en eerlijk amateurisme, waar vind je dat nog?"

Geen opmerkingen: