zondag 15 juni 2014

Australië

Het zal zelden voorkomen, dat in een tijdsbestek van 5 dagen 3 interlands tegen één en hetzelfde land gespeeld worden. Deze week is dat het geval. Nederland moest in 2 verschillende sporten 3 keer aantreden tegen Australië.

Gisteren beten de hockeyvrouwen onder grote publieke belangstelling de spits af.

Welnu, de lekkere wijven van Oranje werden gisteren in het stadion van ADO Den Haag wereldkampioen hockey door de Australische dames met 2-0 te verslaan.

Vandaag probeerden de Nederlandse mannen de dubbelslag compleet te maken. Ook zij stonden in de finale tegen de mannen Down Under.

Door de regels van de internationale hockeybond speelden de Australiërs in Den Haag een thuiswedstrijd. Het thuisvoordeel werd volledig benut, want Oranje kwam er niet aan te pas. Het werd een ontluisterende 6-1 nederlaag voor Nederland.

Thuis gekomen van het hardlopen met Hans Boers zag ik, dat ons land met 2-1 achterstond bij de rust. Ik was om 2 uur naar station Voorschoten gefietst, waarvandaan we onder een halfbewolkte hemel naar de brug over de Vliet bij de Vlietlanden liepen. Hier kozen we aanvankelijk voor het schelpenpad vlak langs het vrij drukke strand. Na de loopbrug kozen we voor het mulle zand van het ruiterpad en nadat dit afboog voor het gras van de dijk. Het maakte de training wat zwaarder, maar daar wordt je alleen maar sterker van.
Na een kleine 10 kilometer heerlijk trainen fietste ik weer op huis aan, waar ik me ging douchen. De tweede helft van de hockeyfinale werd een koude douche. Binnen een paar minuten was het al 3-1 voor de Aussies. Daarna kon je nog 3 keer zien, hoe hij zat.

Woensdag is het slotstuk van ons drieluik tegen Australië. Dan moeten de voetballers aantreden tegen Australia. In punten staan we gelijk, maar de Aussies hebben een beter doelsaldo.

(Vertaling: "Zijn de Nederlanders al weg?")
Het is aan Robin van Persie en de zijnen om ervoor te zorgen, dat we na de galavoorstelling tegen de regerend Europees en Wereldkampioen niet alsnog tegen onze tranen moeten vechten....

Teneinde onaangename verrassingen te voorkomen, is er door Oranje in Brazilië flink getraind vandaag.

Geen opmerkingen: