donderdag 12 juni 2014

The British School in the Netherlands


Een gewoon skeelertochtje kreeg onverwachts een bijzonder tintje. Na boodschappen gedaan te hebben trok ik om 9 uur mijn skeelers aan voor een rondje Horstlaan.
Het was prachtig weer: zonnig, een graad of 20 en bijna windstil. Het eerste stuk reed ik langs de Hadewychlaan naar de Haagsche Schouw en vandaar over de Via 44 naar de tunnel onder de A44 ter hoogte van de voormalige dierentuin.
Op de smalle weg met matig asfalt richting Eikenhorst doemden wat extra obstakels op: zwart/gele verkeersdrempels, waar je als skeeleraar net langs kon rijden. Kennelijk zijn deze aangebracht met het oog op de rijstijl van Koningin Máxima.
Halverwege Eikenhorst kwam Ans van Dijk me tegemoet fietsen. Met deze "Krasse knar" praatte ik even. We moesten tijdens dit gesprek wel even verkassen naar het gras, want een brede tractor met een grote maaimachine erachter wilde passeren. Het formaat was ons iets te fors om aan de kant van de weg te blijven staan.
Ans ging verder met haar fietstocht, ik skeelerde over de Horstlaan naar de tunnel onder het spoor door. Daar zag ik een paar pasjes op de weg liggen. Ik raapte de pasjes op, evenals de met ducktape bij elkaar gehouden portemonnee. Daarin zag ik een ID-kaart van een jongere uit the United Kingdom.
Kennelijk was iemand van the British School in the Netherlands.

Ik skeelerde over de Velostrada en langs begraafplaats Rosenburgh naar the British School in the Netherlands en gleed naar de receptie toe. Zoals u weet, ben ik gek op recepties.

Hier liet ik de ID-kaart zien met de vraag of het van een leerling van the British School was.

"Oh yes", kreeg ik van een van de twee vrouwen achter de balie als antwoord: "He is one of us."
De andere vrouw voegde er aan toe: "He looks pretty young at this picture."
Beide dames zouden er zorg voor dragen, dat de portemonnee met pasjes bij de rechtmatige eigenaar terecht zou komen. Na de goede daad verricht te hebben verliet ik the British School met een welgemeend: "Enjoy your skating!"

Over de doorgaande weg skeelerde ik naar station Voorschoten, waar ik de Velostrada weer oppikte. Via de Rijndijk en de Hadewychlaan skeelerde ik weer op huis aan. Ik had nooit kunnen bevroeden, dat ik the British School in the Netherlands zou betreden, laat staan dat ik er binnen zou skeeleren....

Geen opmerkingen: