woensdag 11 juni 2014

"Oh, wat is dit leuk!"

Na de verregende woensdagavond van vorige week kon ik vandaag wel naar de skeelerbaan in Leiderdorp fietsen voor de eerste skeelertraining van 2014. Voor mij althans, want de meeste andere skeeleraars waren al een maand bezig.
Net als het vorige seizoen kregen we skeelerles van Tjeerd Wierdsma. Zijn faam was hem vooruit gesneld, want er stond een trainingsgroep van 25 personen om half 8 op de 400-meterbaan. Of zou het door het mooie weer komen?

Een combinatie van beide is natuurlijk ook heel wel mogelijk. Het was bijna windstil en de temperatuur was zeer aangenaam. Dat kon niet gezegd worden van de eerste paar bochten. Als je niet op het juiste punt druk opbouwt, doen de wielen iets anders dan jij in gedachten hebt. Om een val te voorkomen maak je je slag dan niet af.
De eerste oefening viel ook niet echt mee. We moesten overkomen en op de buitenkant van de wielen neerkomen na de afzet. Ik kan u garanderen, dat dat niet meevalt, als je nog aan het stoeien bent met de rest van je techniek.
Gelukkig was dit niet de enige oefenstof. Diverse oefeningen waren bedoeld om technisch zo goed mogelijk te rijden: Steigerungen, 2 rondjes langzaam rijden met nadruk op een goede afzet, een rondje uitrijden en nogmaals 2 rondjes op techniek.

Het grote voordeel hiervan was, dat je snel weer in je slag kwam. En daar train je voor: om beter te worden. Nu had ik al een tweetal kleine tochtjes vanaf huis gemaakt, dus rechtuit skeeleren lukte behoorlijk goed. Dat kon niet gezegd worden van de bochten.
In tweetallen liepen we de kleine bocht, waarbij de buitenste skeeleraar de binnenste tegengas gaf, zodat de binnenste veel beter naar binnen kon hangen. Na deze oefeningen lukken de bochten een stuk beter.
Ik hielp Lenny Keur met de dronkemanspas. Om een of andere mij volslagen onbekende reden had zij het idee, dat ik hier veel meer ervaring mee had.

De avond werd afgesloten met een estafette na 4 rondjes rechtsom en wat slalomoefeningen.

We hadden een heerlijke trainingsavond. Een jonge skeeleraarster, die vorig jaar op woensdagavond moest werken en zo het hele seizoen miste, verwoordde heel spontaan wat ik dacht: "Oh, wat is dit leuk!"

Geen opmerkingen: