zondag 29 juni 2014

Mexico

Ten langen leste is ook Mexico aan de zegekar gebonden na een zinderend slot. Zoals dit hele Wereldkampioenschap voetbal was de eerste helft voor de tegenstander van Oranje, in dit geval Mexico.

Vlak na rust kwamen de Mexicanen op voorsprong door een enorme uithaal van Dos Santos.

Nederland wierp de schroom van zich af en in de hitte van Fortaleza trok het steeds feller ten aanval, daarbij gesteund door de wederom gouden wissels van Louis van Gaal.

De belangrijkste: hij haalde aanvoerder Robin van Persie eruit. Kennelijk stonden de sterren van onze sterspeler vandaag niet zo goed en die van Arjen Robben een stuk beter. U mag het toeval noemen, maar sinds astroloog Ed Noordman in 1974 het verloop van het WK voetbal in Duitsland vooraf exact voorspelde met daarbij het belang van de daghoroscoop van de aanvoerder, ben ik op dit gegeven gaan letten.
Zeer regelmatig zag je de wedstrijd kantelen, nadat de aanvoerder gewisseld was. Men mag het toeval noemen, maar soms is toeval net iets te vaak toeval....
Hoe het ook zij: dankzij de invalbeurt van Klaas-Jan Huntelaar moest de fantastische Mexicaanse keeper Ochoa in de laatste 10 minuten 2 keer vissen.

Hoe dan ook: WE staan in de kwartfinale en de kans, dat WE in de halve finale komen is redelijk groot te noemen. Zeker met een bondscoach, die kennelijk intuïtief aanvoelt, dat hij de aanvoerder moet wisselen....

Geen opmerkingen: