zaterdag 6 november 2021

De alleenstaande demonstrant

 Koot en Bie waren met het Simplisties Verbond hun tijd vaak ver vooruit.

Vandaag beleefde ik een variant op de Alleenstaande vandaal. Het plan zat goed in elkaar, maar de praktijk wil nog wel eens weerbarstig zijn.
Ik zou een van mijn dochters vandaag helpen met het verhuizen. We zouden om half 10 beginnen bij haar oude adres en na een rit met de trein wandelde ik naar haar oude adres. Samen fietsten we op een tweetal fietsen naar haar nieuwe adres.

Tot zover liep het plan op rolletjes. En hoewel de verhuizing best wel vlot verliep, duurt het altijd langer dan je vooraf denkt. Mijn dochter reed met mijn zwager Anton mee naar het oude huis om spullen op te halen in de stationcar, mijn schoonzus Annemarie en ik brachten alles naar de nieuwe kamer en zetten een drietal kasten en het bed in elkaar.

Het plan om om 1 uur op de Dam te zijn voor de Klimaatmars, waar zo'n 40.000 mensen aan meededen, kon gevoeglijk worden afgeschreven. Om 5 uur waren we klaar. 

Ik was te laat om in de inmiddels traditionele kledij naar de demonstratie te gaan. Derhalve organiseerde ik in mijn eentje een demonstratie.

De noodzaak is er hoog genoeg voor.

Wanneer komt de politiek eens in actie? 

Met mogelijk 2 meter zeespiegelstijging aan het eind van deze eeuw laten we een land met veel grotere kans op overstromingen na aan onze kleinkinderen!

Voor mijn kleinkinderen wil ik best demonstreren. Desnoods als alleenstaande demonstrant!

3 opmerkingen:

johmar zei

Toch vind ik het een beetje dubbel om de grote bedrijven en overheden alleen de schuld te geven. Vraag creert aanbod en daar anticiperen bedrijven op. Dan kun je natuurlijk zeggen dat hoeven ze niet te doen, maar ja als wij als consument blijven consumeren dan zullen bedrijven blijven produceren. Verder vind ik het hele duurzame verhaal ook nogal dubbel.Zo worden electrische auto's, scooters en fietsen gepromoot als duurzaam alternatief en ja ze zullen milieuvriendelijker zijn nou ja in ieder geval de auto's en scooters , maar niemand weet nog hoe wij straks al die afgeschreven accu's van deze duurzame optie milieuvriendelijk gaan verwerken.

Bert Breed zei

Ik ben het met je eens, dat iedereen zijn steentje bij moet dragen, maar sommigen verbruiken veel meer energie dan anderen: https://nos.nl/artikel/2404406-rijkste-1-procent-stoot-twee-keer-zoveel-uit-als-de-armste-helft
Wat heeft het voor zin, dat jij je bijdrage levert en de ECHT GROTE VERVUILERS gewoon hun gang kunnen blijven gaan?

johmar zei

Daarom gebruik ik ook het woord wij, waarmee ik alle mensen bedoel die veel meer consumeren dan ze nodig hebben om te kunnen leven. Zoals al die miljardairs die van gekkigheid niet weten wat ze met hun geld moeten doen. Helaas hebben mensen die behoren tot de armste helft daar totaal geen invloed op. Toch blijf ik mijn steentje bijdragen hoe klein dan ook, aan de ene kant omdat ik op de centjes moet letten ,maar ook omdat mijn steentje bijdragen mij een beter gevoel geeft dan te denken dat mijn bijdrage er niet toe doet.