donderdag 24 januari 2019

Dooi

Waar voor vannacht matige tot strenge vorst was aangekondigd, daar viel het in de praktijk fors tegen.
Dit graadje vorst zette geen zoden aan de dijk. De oorzaak was hardnekkige bewolking, die er voor zorgde, dat de ijsbaan van Warmond vandaag helaas niet open kon.
De sneeuw is grotendeels weg, maar op grote delen van de ijsbaan ligt dubbel ijs.  De dooi van vandaag zal daar ook geen goed aan hebben gedaan.
Het was inderdaad beduidend minder koud dan de afgelopen ochtenden, toen ik vanmorgen naar de Leidse IJshal fietste om met de "Krasse knarren" te gaan schaatsen.
De opkomst was met ruim 25 schaatsers zonder meer goed te noemen, net zoals de gretigheid. Op een gegeven moment zag ik, dat het peloton 29 kilometer per uur reed. Ik werd in die serie met gemak op een rondje gereden, want in het begin reed ik vrij stroef. Pas bij de 25 rondjes, die ik op kop reed met 25 in het uur, begon ik los te komen. De tweede helft was stukken beter dan de eerste.
Hopelijk geldt dat ook voor de tweede helft van de meteorologische winter, want de eerste helft was veel te warm. Maar vooralsnog hebben we het te doen met dooi.

Geen opmerkingen: