zaterdag 12 januari 2019

Van Vlietloop

Het is hartje winter, alleen de weergoden hebben dat nog niet in de gaten. Het was vandaag vrij zacht maar druilerig weer. Desondanks was ik een aanzienlijk deel van de dag buiten te vinden.
Om kwart voor 9 fietste ik met mijn vrouw naar de mooie binnenstad van Leiden, waar ik in "De Helianth" de boodschappen voor de komende week deed.
Thuisgekomen ruimde ik de mondvoorraad weg, waarna ik met de fiets het groente- en fruitafval naar de volkstuin bracht. Na dat in het compostvat gegooid te hebben, keek ik thuis naar de beslissende ritten op de 500 meter in Collalbo. Deze kortste afstand werd door Hoogmadenaar Kaj Verbij op overtuigende wijze gewonnen, waardoor hij een flinke voorsprong op de concurrentie opbouwde.
Later op de dag werd Verbij via een tweede plaats op de 1000 meter Europees kampioen sprint.

Zelf bracht ik de fiets met de poreuze achterband weg naar fietsenmaker Van Vliet in Noord-Hofland. Vanaf de Leidseweg liep ik naar de Vliet om achterlangs de sportvelden te lopen, waar we over 3 jaar op de nieuwe 250-meterbaan kunnen schaatsen.
Over de Oostvlietweg liep ik verder naar Voorschoten, waar ik langs de golven op de landijsbaan naar de Velostrada liep en vandaar naar huis. De Van Vlietloop van 10 kilometer zat erop.
Na samen met Ada geluncht te hebben, schoor en douchte ik me om aan het slot van deze druilerige dag te kijken naar de bloedstollende 5 kilometer in Collalbo. Vooral de rit tussen Sven Kramer en Sverre Lunde Pedersen was er een om door een ringetje te halen.
Het verschil tussen klassementsleider Patrick Roest en Sven Kramer is op de 1500 meter 0,14 seconden, terwijl Pedersen daar weer 0,07 seconden achter zit. Hoe spannend wil je het hebben?

Geen opmerkingen: