woensdag 23 januari 2019

De laatste strohalm

Op Sleutelstad FM is te lezen en te beluisteren, dat de regio het laatste gezamenlijke voorstel om te komen tot een 333-meterbaan verworpen heeft.
Dit werd bekend gemaakt door Sportwethouder Willem Joosten van Leiderdorp, een van de welwillende gemeenten.
De genadeslag werd gegeven door Alphen aan den Rijn, waar coalitiedwang ervoor zorgde, dat Nieuw Elan haar sabotagewerk voort kon zetten en voltooien. Het duurt nog 3 jaar voordat er weer gemeenteraadsverkiezingen zijn, maar dan weten de Alphense schaatser op wie ze konden rekenen en op wie niet!
Hoe dan ook is de laatste strohalm nu verdwenen. Alleen een wonder kan nog zorgen voor een 333-meterbaan. En dat soort wonderen is erg dun gezaaid.
De gemeenteraad van Leiden kiest morgen definitief voor een 250-meterbaan. Natuurlijk zijn wij als schaatsers daar blij mee, maar het voelt een beetje aan als het winnen van een zilveren medaille op de Olympische spelen. Je hebt er alles aan gedaan, je hebt nergens wat laten liggen en toch ben je er niet in geslaagd om het goud te pakken.
Maar je kunt er ook anders naar kijken. Twee jaar geleden stonden we rond deze tijd met lege handen. En nu staan we op de drempel van een nieuw tijdperk na 2 jaar positieve actievoeren, waarbij we schaatssport in de hele regio goed op de kaart hebben gezet. Over een paar jaar schaatsen we op een mooie energiezuinige kunstijsbaan.
Of zoals Jan Boon het zo mooi verwoordde: "Liever een 250-meterbaan in de hand dan tien 333-meterbanen in de lucht."
Aan deze wijze woorden heb ik niets meer toe te voegen.

Geen opmerkingen: