zaterdag 26 januari 2019

Een rijke oogst

Als trainer van voornamelijk beginnende schaatsers volg je de verrichtingen van je pupillen met meer dan gemiddelde belangstelling. Wat dat aangaat was het voor mij een week met een rijke oogst.
Het begon gisterenmiddag, toen ik in de Leidse IJshal met een van de vrijwillige ijsmeesters stond te praten. Kazuki, de kleinzoon van mijn zus Tineke, kwam binnen en liet me vol trots een medaille en een oorkonde zien. Hij was derde geworden in zijn leeftijdscategorie bij het Leidse Basisscholen Kampioenschap.
Dat de schaatsles daarna leuk was spreekt voor zich.
's Avonds keek ik op de site van de IJVL en zag daar, dat Jelle Kokkedee met een persoonlijk record van 21.84 over 1 ronde van 200 meter het kampioenschap in de zwaarste klasse gewonnen had.
Een jaar of wat geleden had ik Jelle onder mijn hoede, vorig jaar was hij mijn hulptrainer bij de buitenschoolse sport.
Alle goeds komt in drieën. Vandaag won Tijmen Snel in "Thialf" de 500 meter bij het NK allround in 35.75. Ook van Tijmen was ik de eerste trainer.
Het meest opvallende is, dat de drie prijzen zijn binnengehaald bij sprintafstanden. Een kilometervreter als eerste trainer hoeft dus geen belemmering te zijn.

Geen opmerkingen: