dinsdag 1 januari 2019

Nieuwjaarsloop

De vaaktst genoemde sportieve activiteit op Nieuwjaarsdag is de inmiddels traditionele Nieuwjaarsduik.
Zelf heb ik een keer meegedaan aan de Nieuwjaarsduik. Bij de 3 Oktoberoptocht in Leiden. Het grote voordeel daarvan is, dat de temperaturen een stuk aangenamer zijn!
Daarentegen ben ik vanmorgen wel 8 kilometer wezen lopen in en om de Stevenshof. De festiviteiten en het lekkere eten en drinken hadden er voor gezorgd,dat ik de afgelopen weken 2 kilo was aangekomen. En die moeten er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf!
Zodoende stapte ik om half 11 de deur uit voor dit blokje hardlopen. Aanvankelijk zag ik alleen mensen, die hun hond aan het uitlaten waren, maar gaandeweg werd het toch wat drukker. Bij het Stevenspark zag ik mensen met boodschappentassen lopen. De Digros was op Nieuwjaarsmorgen open. Het moet ook niet zotter worden. Hebben de werknemers van deze supermarkt geen recht meer op een vrije Nieuwjaarsdag? Onze ouders hebben gestreden voor een vrije zaterdag, ruim een halve eeuw later mag winkelpersoneel opdraven op een nationale feestdag!
Het luie zweet was eruit op deze Nieuwjaarsmorgen. Na deze eerste training van 2019 nam ik een verfrissende douche.
Gisterenavond hadden we een gezellige avond met Bas en Nel Warnink, waarbij we Scotland Yard gespeeld hebben. Daarbij moet Mister X uit de handen van een vijftal detectives zien te blijven. Een zeer vermakelijk gezelsschapsspel.
Om 12 uur konden we proosten op het nieuwe jaar en ruim een half uur lang genieten van de ongeorganiseerde vuurwerkshow boven de Stevenshof. We waren het jaar goed begonnen.

Geen opmerkingen: