zaterdag 26 januari 2019

Naweeën van het vorstverlet

Het was vandaag ruim 8 graden geworden in onze omgeving.
Een heel verschil met het weer van afgelopen week, toen sneeuwval verhinderde, dat we op landijsbanen in onze omgeving konden schaatsen. Door dit koude weer is de gemiddelde temperatuur over een maand gerekend voor het eerst sinds november onder normaal uitgekomen.
De naweeën van het vorstverlet afgelopen week  kwamen de afgelopen dagen naar voren. Donderdag begon ik verkouden te worden. Niet zo handig, want vrijdagmorgen moest ik om 6 uur op om op Faas te passen. Bij aankomst bleek, dat ik niet bang hoefde te zijn, dat ik mijn kleinzoon aan zou steken, want hij was al verkouden. Dat was te merken, want hij was minder actief dan anders. In mijn armen viel hij in slaap.
Vandaag begon de verkoudheid wat meer manifest te worden. Na boodschappen gedaan te hebben bij "De Helianth" fietste ik aansluitend door naar de volkstuin om het groente- en fruitafval weg te brengen naar de compostbak.
Thuisgekomen kleedde ik me om om een kilometer of 5 te gaan lopen. Conditioneel wordt je hier niet echt beter van, maar je houdt je spieren wel soepel. Het was nog steeds droog en de temperatuur van 8 graden was prima. De eerste 3 kilometer ging probleemloos. 
Toen ik echter even aanzette bij het oversteken van een weg, voelde ik een korte pijnscheut in mijn rechterknie. Het gevolg van de val op het beton woensdagmiddag op de ijsbaan in Leiderdorp. Gek genoeg had ik geen enkel moment last gehad van de rechterknie, Alleen de linkerknie voelde ik een paar dagen lichtjes. 
Dat lichtjes voelen zat de rest van de middag in mijn rechterknie. Kijk, dat is nou een evenwichtige trainingsopbouw!
Om het vorstverlet af te ronden sleep ik de kluunschaatsen, die op het beton waren gekomen, voor de derde keer. Nu pas waren ze scherp genoeg naar mijn zin.

Geen opmerkingen: