dinsdag 8 januari 2019

Een stormachtig begin

Het is geen ongebruikelijk verschijnsel. Een storm in januari komt met enige regelmaat voor. Vandaag was het weer eens prijs.
In deze storm fietste ik naar de Vondellaan, waar ik voor het eerst in 2019 met de "Krasse knarren" zou gaan schaatsen in de Leidse IJshal.
De opkomst was met een peloton van 25 man bemoedigend te noemen. Na 2 weken Kerstvakantie waren de "Krasse knarren" weer gretig. Het ging af en toe behoorlijk hard. We hadden dus een stormachtig begin.
Zelf moest ik af en toe afhaken, doordat ik het tempo niet bij kon houden. Deels lag dat aan de Meerhorstloop van afgelopen zondag. De benen wilden niet helemaal, wat de geest wilde.
Wat dat aangaat was de 5 kilometer, die ik op kop reed, illustratief. In het begin kon ik een aantal rondjes met 27 kilometer per uur rijden, in het tweede gedeelte zakte dit naar 25 kilometer met af en toe een rondje van 24 in het uur. Voor een stayer is dit niet vlak genoeg.
Na de eerste piramide van 125 rondjes douchte ik me, waarna ik na de thee tegen de wind in naar mijn werk in Katwijk moest fietsen.
Eerlijk gezegd vond ik deze 9 kilometer fietsen zwaarder dan de 25 kilometer schaatsen....

Geen opmerkingen: