zaterdag 31 augustus 2019

Een blij Blijdorpbezoek

Gisterenochtend ging ik met mijn kleinzoon naar Blijdorp toe. Vanaf zijn huis wandelde ik met hem in de wandelwagen naar de dierentuin. Om 10 uur passeerden we de poort. Het was nog rustig op deze heerlijke zomerdag.
We hadden geluk. De olifanten kwamen net uit hun hok, zodat wij van dichtbij konden aanschouwen, hoe zij hun ontbijt nuttigden. Met grote happen inderdaad.
Ook het bezoek aan de tijger was geslaagd. Meestal ligt hij ergens in een uithoek te slapen, maar nu liep hij rondjes. Het is en blijft indrukwekkend, als je dit beest rond ziet stappen.
De neushoorns daarentegen sliepen uit. In de verte zagen we 4 dikke billen en de gepantserde huid languit in het gras liggen. Hier was het een reiger, die de show stal. Hij had uit de vijver vlak voor ons een baars gevangen en was op 3 meter bezig om deze vis recht in zijn snavel te krijgen. De baars werkte echter niet mee en spartelde hevig tegen.
De baars viel zelfs uit de bek van de reiger, maar kreeg niet de kans om al spartelend het water weer te bereiken. In tweede instantie verdween de vis in de keel en vandaar in de maag van deze roofvogel.
Na dit aanschouwelijk onderwijs wandelden we naar de zebra's en vandaar via de wevervogels naar de krokodillen.
Daar het om 12 uur zeer druk werd bij de giraffen, vermoedelijk omdat het voedertijd werd. Dat leek ons een goed plan. Aan een picknicktafel aten Faas en ik een rozijnenboterham, voordat we huiswaarts gingen. Het parkeerterrein van Blijdorp was vrijwel leeg toen we kwamen, nu was het volledig vol.
Thuis lunchten we verder, waarna het voor kleinzoon en opa tijd werd voor een middagdutje. Om in dierentuintermen te spreken: we knapten een uiltje.
Om kwart over 5 vertrok ik naar "Kaapse Maria", waar ik met mijn oudste dochter ging eten en drinken. Op het zonnige terras aten we een vijftal kleine gerechten met bijpassende biertjes van de Kaapse brouwers.
Daarna fietsten we door naar Delfshaven, waar we neerstreken op het terras van Pelgrim brouwers.
Daar namen we een proefplankje met kleine glaasjes met 5 verschillende biertjes van Pelgrim.
Als afsluiting van de gezellige dag namen we met uitzicht op de mooiste gracht van Rotterdam een Mayflower, een tripel van Pelgrim.
De vrolijke vrijdag werd na een blij Blijdorpbezoek afgesloten met een gezellige avond met afdronk.

Geen opmerkingen: