zondag 25 augustus 2019

Een krankzinnig begin

Zelden is een grote ronde spectaculairder begonnen dan de Vuelta a España van dit jaar. Het begon al met de ploegentijdrit. Meestal is dit een secondenspel tussen de favorieten, maar de ploeg van Jumbo-Visma ging op nat asfalt onderuit en verloor in 13 kilometer 40 seconden op de winnaar Astana.
De val geschiedde op de Avenido del Agua, de Boulavard van het Water! Het water kwam uit een plastic zwembad 500 meter van het parcours, dat stuk is gegaan, toen een kind erin aan het spelen was. Het water liep naar beneden regelrecht de weg op.
Topfavoriet Primoz Roglic lag ineens 40 seconden achter de andere topfavoriet, Miguel Angel Lopez.
"Hoe haal je dat in?", dacht ik.
Nou, vandaag was wederom een krankzinnige etappe, waarin het klassement aardig is opgeschud.  Nairo Quintana pakte de etappezege, Nicolas Roche de rode leiderstrui.
De verschillen in het algemeen klassement zijn al behoorlijk groot. Sommige favorieten staan al op 10 minuten achterstand. Roglic heeft de achterstand op Lopez teruggebracht tot 3 seconden, terwijl Steven Kruijswijk al op 2.19 achterstand staat.
Zelf sta ik dat door het krankzinnige begin ook al. Bij Ploegleider sta ik op de 2429e plaats na een krankzinnig begin van de Ronde van Spanje. Als dit zo doorgaat, belooft het een heel verrassende Vuelta te worden!