maandag 26 augustus 2019

Tacoyo

Op de zoveelste tropische dag van dit jaar hadden we vanavond de gebruikelijke droogtraining van de IJVL.
We verzamelden bij het clubgebouw van "Swift" en wandelden met halters en yogamatjes naar "De Bult", waar we Tacoyotraining zouden krijgen van Suzie.
De meesten van ons hadden op deze warme zomeravond geen idee, wat Tacoyo was. De trainster legde uit, dat deze trainingsvorm minstens 30 jaar geleden is bedacht door Taco Veldstra
Het spreekt voor zich, dat er bij een trainingsvorm, die ons onbekend was, aardig wat nieuwe oefeningen zaten. Deze waren wat zwaarder door het gebruik van halters bij de oefeningen. 
Maar het was niet alleen zwaar. Er zat in elk van de 7 blokken een ontspanningsoefening, zodat het met de inspanning-rust-verhouding wel goed zat.


Zo was er een blok met wandelen, dribbelen en hardlopen. Deze 3 vormen van lopen kregen we 3 keer voorgeschoteld, telkens met een bijpassende melodie. Bij het dribbelen werd "Back Home" gedraaid.
Af en toe voelde je spieren, die weinig getraind waren, flink, maar doordat er een grote variëteit aan oefeningen was, duurde dit nooit te lang.
De laatste oefening op deze zwoele zomeravond was een ontspanningsoefening van een kwartier, waarbij je op de mat mocht gaan liggen of, zoals in mijn geval, in het gras. Er werd zeer rustgevende muziek bij gedraaid. Ik had wat deze oefening betreft een flinke voorsprong op de anderen door deze regelmatig in de praktijk te brengen.
Doordat het nog niet zo lang geleden gemaaide gras behoorlijk kriebelde, kon ik mijn specialiteit op het gebied van de totale ontspanning niet aan mijn trainingsmaten laten zien.
Na deze eerste kennismaking met tacoyo fietsten we om half 10 in het donker ik een t-shirt naar huis.
We zijn hard op weg naar een hittegolf.

Geen opmerkingen: