dinsdag 13 augustus 2019

Snel

Zoals bekend volg ik de verrichtingen van de Leidse schaatser Tijmen Snel met meer dan gemiddelde belangstelling. In de Leidse IJshal was ik de eerste trainer van dit IJVL-talent.
Momenteel schaatst hij bij de opleidingsploeg van Jumbo-Visma.
Gisterenavond kregen we een gasttrainer bij de droogtraining op "De Bult": Gerard Snel, de vader van Tijmen. Mijn eerste vraag aan deze trainer was dan ook, hoe het met mijn ex-pupil ging bij de ploeg van Jack Orie.
"Het gaat goed, maar het is wel aanpezen."
Nou, datzelfde konden we ruim een uur later zelf zeggen. Met "pittig" was de gevarieerde droogtraining nog mild omschreven. Nu is het bij de  eerste training na een fietsvakantie altijd weer even wennen, maar gisteren gold dat dubbelop.
Nu doe ik al 32 jaar mee met de droogtraining van de IJVL, mijn halve leven dus, maar er zaten diverse oefeningen bij, die ik niet kende.
Ook voelde ik af en toe spieren, waarvan ik niet wist, dat ik ze bezat. Kortom, de standaardtraining, die Gerard Snel zelfstandig gedurende vrijwel het hele jaar een keer per week afwerkt, is een goede mix van statische, technische, sprong- en balansoefeningen.
Fijn is het niet altijd, temeer daar we werden verzocht om de pijngrens op te zoeken. Maar je wordt er wel beter van. En dat is toch hetgeen waarvoor je traint.
Of ik er sneller van wordt, is natuurlijk de vraag. Zo schaatst Gerard Snel en Bert Breed.

Geen opmerkingen: