maandag 19 augustus 2019

Dumoulin

Vandaag werd bekend, dat Tom Dumoulin de Sunweb-ploeg, waarvan hij duidelijk het uithangbord was, gaat verlaten.
Zijn grootste succes was het winnen van de Giro d'Italia in 2017. Vorig jaar kwamen daar tweede plaatsen in zowel de Giro als de Tour de France bij.
De meeste renners zouden er blind voor tekenen als ze dit op hun palmares bij konden schrijven. Waar de Limburger dit jaar wederom hoopte te oogsten in de Giro, daar moest hij lijdzaam toezien, dat door een valpartij in de vierde etappe het hele wielerjaar naar de knoppen ging.
Dumoulin verkast nu naar de ploeg van Jumbo-Visma. Daar wordt hij ploeggenoot van Steven Kruijswijk, Primoz Roglic, zijn oude ploegmaat Mike Teunissen en een ander icoon van de Nederlandse sport: Sven Kramer. Want Jumbo-Visma heeft ook een ijzersterke schaatsploeg.
Ploegleider Richard Plugge heeft gelijk als hij zegt, dat door de komst van Dumoulin de kansen van Kruijswijk en Roglic op winst in een van de grote rondes is toegenomen. Als je kijkt naar de Tour van de afgelopen 2 jaar: bij Ineos won vorig jaar schaduwkopman Geraint Thomas en dit jaar schaduwkopman Egon Bernal. In de Giro ging de winst naar Richard Carapaz, een "bliksemafleider" van de Movistar-ploeg. Dit scenario is in 2020 zeer wel mogelijk bij Jumbo-Visma.
Wie weet gaat 40 jaar na dato de tijd van de Post-trein herleven....

Geen opmerkingen: