donderdag 29 augustus 2019

Misgegokt

Het leven is constant beslissingen nemen. Dat doe je op basis van steeds wisselende gegevens. Gisteren werd ik op 2 manieren met mijn neus op de feiten gedrukt, dat je ook mis kunt gokken.
De eerste was de verrassende tweede plaats van Jetse Bol in de Vuelta a España.
Hij had zelfs winnaar kunnen worden, maar hij kon natuurlijk niet zijn ploegmaat Angel Madrozo terug kunnen pakken.
Zo werd de Burgos-ploeg, nummer laatst in de ploegentijdrit, de grote winnaar van de vijfde etappe met de eerste 2 plaatsen. Waarom ik dit misgegokt noem: in eerste instantie had ik Jetse Bol in mijn Vuelta-ploeg.
De tweede verkeerde gok betrof het skeeleren. Woensdagavond heeft zowel dit als vorig jaar een naam hoog te houden op het gebied van regenbuien. Gisterenmiddag berekende buienradar regen om een uur of 8 in onze omgeving. Met regen kun je niet skeeleren. Om langer op de fiets van en naar Leiderdorp te zitten dan dat ik daadwerkelijk zou skeeleren, leek me geen plan. De regen kwam inderdaad. Om 9 uur pas. Dus na de training!
Vanmorgen zag het er zwaar bewolkt uit. Ik koos er voor om een kilometer of 7 in en om de Stevenshof te lopen. De laatste kilometer liep ik met ruim een kilo bananen in mijn hand, Het gaf hetzelfde gevoel als hardlopen met halters bij tacoyo. Ik had nu wel goed gegokt, want toen ik de "Stevensbloem" uit kwam, regende het.
Elfstedenmaat Frits van Huis had gelijk: "Ervaring is vooral weten, wat je niet moet doen!"

Geen opmerkingen: