zondag 25 augustus 2019

Tropenrooster

We zijn hard op weg naar de derde hittegolf van 2019.
Tegenwoordig is dat heel gewoon. Toch is het nog niet zo lang geleden, dat een hittegolf bijzonder was. Soms zelfs heel bijzonder. In juli begon 1975 de eerste hittegolf in 27 jaar!
Hoe we daar mee omgaan is met het toenemen van de hitte sinds het begin van deze eeuw wel veranderd.
Wij deden hier aan mee. We stonden om 7 uur op en ontbeten samen, terwijl we naar "Vroege vogels" luisterden. Om 8 uur zaten mijn vrouw en ik op de fiets op weg naar de volkstuin. Daar profiteerden we nog van de afkoeling, die eind augustus heel gewoon is.
Op de planten kon je de dauw nog zien zitten. Een half uur later was daar niets meer van te merken, want in de zomerzon liep te temperatuur snel op.
Intussen hadden we de planten in de kas en her en der op de tuin water gegeven en begon ik aan het plukken van de bramen en frambozen. In een dag tijd was wederom ruim 2 ons zomerfruit rijp voor de pluk.
Om 10 uur zat onze ochtend op de tuin erop. Wij hielden ons de rest van deze tropische dag rustig.
Wij gingen niet naar het strand, zoals hele volksstammen wel deden. Thuis deden we allerhande klussen, die waren blijven liggen. Maar we snappen de mensen wel, die naar het strand gegaan zijn, nu het nog betaalbaar is.

Geen opmerkingen: