vrijdag 23 augustus 2019

Vuelta

Morgen begint de Vuelta a España. De laatste van de 3 grote wielerrondes van 2019. En de mooiste.
Net als vorig jaar doe ik weer mee met Ploegleider. Deze week had ik met zorg een Vueltaploeg samengesteld, met daarin als eerste keuze Richard Carapaz, de winnaar van de Giro d'Italia, maar gisteren werd bekend, dat hij door een blessure op het laatste moment afhaakt.
Ik had hem op het laatste moment aan mijn Giroploeg toegevoegd. Wat dat aangaat zou het goed nieuws betekenen als dit scenario zich herhaalt, want de vervanger is Steven Kruijswijk.
Samen met Primoz Roglic en Alejandro Valverde zijn zij de toprenners in het team van 333m.nl. De Sloveen was derde in de Giro en met 1 lange tijdrit kan hij belangrijke tijdwinst pakken in het secondenspel, dat het algemeen klassement steeds meer wordt. De Spaanse wereldkampioen heeft in eigen land al diverse keren de groene trui gewonnen. Met hen kom ik uit op 51 punten.
Dan heb je altijd een aantal sprinters nodig.  De Ier Sam Bennett, onze eigen Fabio Jakobsen en de Sloveen Luka Mezgec moeten in de vlakke etappes voor veel punten gaan zorgen.
De Engelsman Tao Geoghegan Hart is een aanstormend talent, terwijl in de Ronde van Spanje klimmers niet mogen ontbreken. De basisploeg wordt compleet gemaakt met de Engelsman Hugh Carthy, winnaar van het bergklassement in de Ronde van Zwitserland. Daarmee kom ik uit op 89 punten.
Gezien het bergachtige parcours zitten er echter genoeg klimmers bij mijn reserves: de Spanjaarden Alex Aranburu, Oscar Rodriguez en Antonio Pedrero, die in de Vuelta a Burgos geweldig goed reden aan de vooravond van de Vuelta a España. De andere reserves zijn de slechts 1 punt kostende Oostenrijker Felix Grossschartner, winnaar van de Ronde van Turkije, en de Amerikaan Lawson Craddock, een goede tijdrijder.
De meeste gegevens heb ik gevonden op Procyclingstats.
Ik ga de Vuelta met veel plezier volgen en dan met name de etappes in het wonderschone Asturias. Zeker nu er een etappe eindigt in Oviedo.

Geen opmerkingen: