zaterdag 10 augustus 2019

Stormloop

Het was geen verrassing, dat het vandaag aan de kust stormde. De storm zat al een paar dagen in de voorspelling.
Vanmorgen deed ik op de fiets de nodige boodschappen. Na de fietsvakantie moesten er wat voorraden worden aangevuld. De wind was toen al stevig, maar zou nog sterker worden.
Om 12 uur ging ik van huis uit een rondje door en om de Stevenshof lopen. Door het bochtige parcours had je de ene keer meewind en niet veel later kreeg je de wind letterlijk van voren. Wat dat aangaat was deze duurloop van 7 kilometer een perfecte duurloop.
Dat de wind effect had in het land bleek wel, om dicht bij huis te blijven, voor het afgelasten van het Rijnsburgse bloemencorso.
Dat dit voor het eerst in het bestaan van het corso gebeurde zegt genoeg. Dat dit geen overdreven voorzichtigheid was bleek later op de middag, toen een fietser bij Linschoten door een omvallende boom gedood werd.De praalwagens zouden aan de kust zo omgeblazen kunnen worden.
Wie zich voortbewegen door weer en wind zijn de wielrenners. Wegwielrennen is geen sport voor mietjes. In de razende storm wist Amy Pieters zich in Alkmaar tot Europees kampioen te kronen.
Amy, van harte gefeliciteerd.

Geen opmerkingen: