vrijdag 9 augustus 2019

De Tour van 333m.nl

De Tour de France van 2019 ligt alweer 2 weken achter ons. Door de fietsvakantie in Duitsland was ik niet in staat om eerder de verrichtingen van 333m.nl te evalueren.
Welnu, deze ploegleider is tevreden over de verrichtingen van zijn team. Met 1792 punten eindigde 333m.nl op de 439e plaats. Met 10.077 deelnemers is dat heel redelijk te noemen. Vorig jaar eindigde ik weliswaar op de 244e plaats, mijn hoogste notering ooit, maar toen scoorde ik met 1728 toch lager.
Een gelukkige hand had ik bij de keuze van mijn best scorende renners: Julian Alaphilippe Egan Bernal en Peter Sagan vormden de Top-3.
De ongelukkige Wout van Aert scoorde in de eerste helft van de Tour voldoende punten om 19e te worden. Als hij de Ronde van Frankrijk uit had kunnen rijden....
Op stek 21 en 22 vinden we Alejandro Valverde en Tiesj Benoot. Van de regerend wereldkampioen had ik met name in de eerste helft van de Tour meer verwacht, maar in de bergen heeft hij zich goed hersteld. De Belg reed naar behoren, net als diens landgenoot Dylan Teuns en de Deen Kasper Asgreen, die 26e en 28e werden.
De grootste meevaller van de slecht 1 punt kostende Belg Xandro Meurisse, die als 32e eindigde. Tot de Vogezen had ik hem als reserve opgesteld. Daar had ik veel punten mee kunnen verdienen. De Noorse kampioen Amund Grondahl Jansen stond eveneens veelal reserve en scoorde eveneens behoorlijk met een 49e stek.
De Spaanse klimmer Jesus Herreda viel op de 69e plaats tegen, terwijl de Deen Michael Morkov als 83e naar behoren scoorde. De Zuid-Afrikaanse sprinter Reinardt Janse van Rensburg bleef de hele Tour reserve. Terecht, gezien de 150e plaats.
Hoe dan ook, de Tour van 2019 was er eentje om je vingers bij af te likken.

Geen opmerkingen: